Čvor Orehovica gradit će konzorcij u kojem su GP Krk i Zagreb-Montaža

Na natječaj Hrvatskih autocesta za dogradnju čvora Orehovica stigla je jedna ponuda, zajednički su je predali GP Krk i Zagreb-Montaža. Pripremni radovi trebali bi započeti odmah po potpisivanju ugovora, a glavni građevinski radovi u rujnu

328
čvor-orehovica

Na javno nadmetanje za odabir izvođača radova na rekonstrukciji i dogradnji čvora Orehovica na riječkoj obilaznici pristigla je jedna ponuda, potvrđeno je iz Hrvatskih autocesta(HAC). Do isteka roka, u utorak, 23. svibnja, pristigla je ponuda zajednice ponuditelja GP Krk d.d. i Zagreb-Montaža d.o.o., u vrijednosti od 6 milijuna i 983 tisuće eura, bez PDV-a, piše Novi list.

Procijenjena vrijednost izvođenja radova u natječajnoj dokumentaciji bila je 7,05 milijuna  eura. Pripremni radovi trebali bi, prema najavi HAC-a, započeti odmah po potpisivanju ugovora, a glavni građevinski radovi u rujnu ove godine.

Radovi se odnose na izgradnju druge i treće faze te dogradnju čvora Orehovica. Druga faza obuhvaća rekonstrukciju lokalnog izlaza s autoceste A6 na Ulicu Franje Račkog i lokalnog izlaza s Ulice Franje Račkog na autocestu A7 (riječka obilaznica), u smjeru prema čvoru Škurinje, dok treća faza obuhvaća izgradnju ulazne rampe iz Ulice Franje Račkog na autocestu A6, u smjeru prema Zagrebu, i rekonstrukciju nerazvrstane ceste, odnosno Ulice Put pod Rebar.

“Osim građevinskih radova na rekonstrukciji i dogradnji prometnih površina čvora, projekt obuhvaća i izgradnju novih te izmještanje i zaštitu postojećih instalacija: izgradnju i izmještanje instalacija oborinske odvodnje, izmještanje elektroenergetskih instalacija i elektroničke komunikacijske infrastrukture te izmještanje i izgradnju javne rasvjete. Geotehnički projekt, te projekti prometne signalizacije i opreme i zaštite od buke također su dio glavnog projekta Faze II”, navode Hrvatske autocesta, prenosi novinar Marinko Glavan.

HAC je pokrenuo i projekt izgradnje novog čvora Kozala na riječkoj obilaznici, za koji je izrađeno idejno rješenje, podnesen je zahtjev za izmjenu i dopunu Prostornog plana Grada Rijeke, a izrada projektne dokumentacije i ishođenje dozvola za gradnju predviđa se za otprilike godinu dana. Radovi bi trebali početi potkraj iduće godine, a procijenjena vrijednost je oko šest milijuna eura