Investicijski fond Allianz Portfolio u deset godina ostvario prosječni prinos od 5,42 posto

Otvoreni mješoviti investicijski fond Allianz Portfolio kojim upravlja Allianz Invest u deset godina postojanja sedam je puta proglašen najboljim fondom u svojoj kategoriji u izboru Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK-a

182
Allianz Portfolio

Allianz Portfolio je dobitnik nagrade Top of the Funds koju mu je u kategoriji otvorenih mješovitih investicijskih fondova dodijelilo Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK). Ovo je sedmi puta od osnutka fonda da je Allianz Portfolio dobitnik navedene nagrade.

Allianz Portfolio jedan je od triju investicijskih fondova Allianz Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima, koji izvrsne rezultate niže još od početka svoga rada 2008. godine.

“Osvojiti u deset godina postojanja sedam puta nagradu za najbolji otvoreni mješoviti investicijski fond dokaz je kvalitete upravljanja i brige za imovinu naših klijenata”, istaknuo je Radovan Abramović, predsjednik Uprave Allianz Investa. “Allianz Portfolio odličan je fond za sve one koji ulažu dugoročno, a to dokazuje i prosječni godišnji prinos od 5,42 posto od njegova osnutka”, istaknuo je Abramović.

Osim nagrađenim Allianz Portfoliom, Allianz Invest upravlja kratkoročnim obvezničkim  fondom Allianz Short Term Bond  te s dioničkim fondom Allianz Equity. Društvo također  upravlja imovinom Allianz Zagreba u vrijednosti od 4,1 milijarde kuna.