HPB nudi građanima uslugu obrade inozemnih čekova

Ovom uslugom se nastoji pojednostaviti financijsko poslovanje građanima koji putem čekova izdanim izvan Hrvatske primaju svoje mirovine ili druge naknade

87
HPB

Hrvatska poštanska banka ponudila je uslugu obrade inozemnih čekova u svojoj poslovnoj mreži temeljem potreba i zahtjeva građana koji nemaju mogućnost naplate ino čekova u Republici Hrvatskoj.

Ovom uslugom se nastoji pojednostaviti financijsko poslovanje građanima koji putem čekova izdanim izvan Republike Hrvatske primaju svoje mirovine ili druge naknade te im omogućiti dostupan i brz način isplate njihovih sredstava. Ova je usluga važna u slučajevima gdje isplatitelji odnosno izdavatelji inozemnih čekova inzistiraju na isplati putem čeka.

>>HPB od 1. siječnja 2021. ponovo snižava kamatne stope

Jedinstvena usluga na tržištu

Hrvatska poštanska banka preuzima bankarske čekove izdane u Švicarskoj, Lihtenštajnu, Norveškoj, svim zemljama Europske unije izuzev Francuske, Danske i Velike Britanije te US Treasury čekove Sjedinjenih Američkih Država, odnosno u valutama euro, američki, australski i kanadski dolar, švicarski franak, britanska funta, švedska i norveška kruna te japanski jen.

U obradi inozemnih čekova HPB djeluje kao posrednik u poslovanju između izdavatelja i korisnika čeka u skladu s međunarodnim standardima. Sve što je potrebno za unovčenje inozemnog čeka je devizni transakcijski račun otvoren u HPB-u.

Riječ je o jedinstvenoj usluzi na hrvatskom tržištu, koju je moguće realizirati samo u centrima i ispostavama HPB-a i još jedan od primjera kako Hrvatska poštanska banka na brine o potrebama svojih klijenata i zajednice u kojoj posluje, istaknuli su iz banke.