Građani upisali više od milijardu eura “narodnih obveznica”

"Donijet ćemo odluku o proširenju ove alokacije. Nakon što završi upis za građane, uslijedit če 3. ožujka upis za institucionalne investititore i na tom upisu ćemo vjerojatno ponuditi 500 milijuna eura", rekao je ministar financija

13
narodne obveznice

Građani još danas mogu upisati državne obveznice, a već je prikupjeno više od prvotno planiranih milijardu eura. Uz refinanciranje postojećih troškova, ponajprije duga od 1,5 milijardi dolara koji dospijeva u travnju, podmirit će se i dugovi  izdavanja trezorskih zapisa, rekao je ministar financija Marko Primorac.

“Koristimo priliku potvrditi kako se radi o vrlo uspješnom projektu koji je zaživio, za koji je interes građana bio prilično dobar, u skladu s našim očekivanjima i procjenama. Unatoč tome što je dosegnut iznos od milijardu eura, građani još imaju mogućnost upisa obveznica do srijede u 20 sati”, naglasio je ministar Primorac.

“Mi ćemo donijeti i odluku o proširenju ove alokacije. Nakon što završi upis za građane, uslijedit če 3. ožujka upis za institucionalne investititore i na tom upisu ćemo vjerojatno ponuditi 500 milijuna eura”, najavio je ministar financija.