Boris Drilo član Uprave HT-a za tehniku i informacijske tehnologije

66
Boris Drilo
Borisa Drilo, član Uprave i glavni direktoro za tehniku i informacijske tehnologije HT-a

Hrvatski Telekom objavio je da je Nadzorni odbor imenovao Borisa Drila članom Uprave i glavnim direktorom za tehniku i informacijske tehnologije, na razdoblje od tri godine s početkom od 1. siječnja 2017.

Boris Drilo se Hrvatskom Telekomu pridružio 2012. godine iz Ericsson Grupe u kojoj je proveo 12 godina na projektnim i rukovoditeljskim poslovima vezanim uz razvoj i primjenu telekomunikacijskih mreža i novih tehnologija. U Upravu HT-a imenovan je s pozicije direktora Sektora u CTIO području. Prije toga je obavljao poslove člana Uprave za tehniku i informacijske tehnologije Iskon Interneta, društva u 100 % vlasništvu HT-a.

Drilo je završio Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je proveo godinu dana kao znanstveni suradnik u području bežičnih podatkovnih komunikacija. Magistar je znanosti, polje elektrotehnike, a završio je i Program izvršnog upravljanja Sveučilišta u Bostonu te studij izvršnog poslovnog upravljanja Poslovne škole Cotrugli u Zagrebu.

Nakon ovog imenovanja, Upravu HT-a čine Davor Tomašković, predsjednik, Josef Thuerriegl, zadužen za financije, Saša Kramar, zadužen za poslovne korisnike, Nataša Rapaić, zadužena za privatne korisnike, Boris Batelić zadužen za korisničko iskustvo, Marija Felkel, zadužena za ljudske resurse i Boris Drilo zadužen za tehniku i informacijske tehnologije.