Tele2 omogućuje plaćanje u Google Play Trgovini putem korisničkog računa

Za korištenje usluge prvi put potrebno je povezati Tele2 račun s Google Play uslugom, bez unosa broja kreditne kartice i ostalih financijskih detalja. Korisnici mjesečno mogu potrošiti 400 kuna

519
Tele2

Korisnici usluga Tele2 Hrvatska od danas u Google Play Trgovini aplikacije, igre, filmove i druge sadržaje koji se naplaćuju, mogu kupovati putem svojih Tele2 računa.

Riječ je o, kako je rekao Antun Glavica, komercijalni voditelj projekta, prvoj takvoj usluzi u Hrvatskoj ali i regiji.

“Za korištenje usluge prvi put potrebno je povezati Tele2 račun s Google Play uslugom, bez unosa broja kreditne kartice i ostalih financijskih detalja. Kad korisnik naiđe na sadržaj koji ga zanima i želi ga kupiti, samo klikne na opciju i izabere Tele2 račun kao način plaćanja. Sadržaj će biti naplaćen na sljedećem računu odnosno s prepaid računa će se “skinuti” potrošeni iznos”, pojasnio je Glavica.

Na ovaj način korisnici mogu potrošiti najviše 150 kuna po transakciji odnosno mjesečno maksimalno 400 kuna. Transakcija je, osim što je jednostavna, tvrtke u operateru, i potpuno sigurna.

Sve sigurnosne značajke u Google Play Trgovini se i dalje zadržavaju. Korisnik može postaviti svoj uređaj da traži autorizaciju plaćanja za sve kupnje, putem otiska prsta ili lozinke, ili ako su opušteniji i ne žele dodatne korake, mogu i preskočiti ovaj proces. Sve cijene će biti u kunama.