Gordan Miler predsjednik Uprave Imex banke

Gordan Miler u Imex banku dolazi s mjesta predsjednika Uprave Grafičkog zavoda Hrvatske koji djeluje unutar grupe Školska knjiga, a u svom bogatom poslovnom iskustvu proveo je više od 15 godina na vodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru

u 22:03 Zadnja izmjena: 12.05.2018 u 22:03
117
Gordan Miler
Gordan Miler proveo je više od 15 godina na vodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru

Na posljednjoj održanoj sjednici Savjeta Hrvatske narodne banke Gordan Miler imenovan je predsjednikom Uprave Imex banke d.d., a temeljem prethodnog prijedloga Nadzornog odbora Imex banke.

Gordan Miler u Imex banku dolazi s mjesta predsjednika Uprave Grafičkog zavoda Hrvatske koji djeluje unutar grupe Školska knjiga. U svom bogatom poslovnom iskustvu Miler je proveo više od 15 godina na vodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru.

Karijeru je započeo u Trgovačkoj banci d.d. Zagreb gdje je bio financijski zastupnik i voditelj profitnog centra u Sektoru poslovanja s poduzećima. Nastavio ju je u Privrednoj banci d.d. Zagreb, gdje je tijekom deset godina radio na izvršnim pozicijama unutar PBZ grupe, većinom u Grupi poslova s poduzećima, poslovima riznice i investicijskog bankarstva.

Tri godine bio je i član Uprave Međimurske banke te kasnije i član njenog Nadzornog odbora. Od 2003. bio je viši izvršni direktor Sektora za velika poduzeća i poslove s inozemnim kompanijama te od 2004. do 2008. predsjednik Nadzornog odbora PBZ leasinga.

Stručno usavršavanje u Hrvatskoj i inozemstvu

Vrijedna iskustva u području bankarstva stjecao je i u Societe Generale Splitskoj banci d.d., gdje je radio na poziciji člana Uprave zaduženog za Grupu poslova komercijalnog bankarstva i tržišta te glavnog izvršnog direktora Sektora za komercijalno bankarstvo i tržišta gdje je bio odgovoran za korporativno bankarstvo, poslove riznice, skrbništva i faktoringa.

Sudjelovao je na brojnim programima stručnog usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu, završio je poslovnu školu strateškog menadžmenta Privredne banke Zagreb, u suradnji s MCE Bruxelles, General Management Program Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta te menadžment program na London Business School.