Marko Bolanča u Upravi Addiko banke umjesto Ivana Jandrića

Na mjesto člana Uprave Bolanča dolazi s pozicije izvršnog direktora Riznice i financijskog kontrolinga gdje je bio zadužen za upravljanje cjelokupnom likvidnošću banke, zaštitu od tržišnih rizika, upravljanje portfeljem vrijednosnih papira, te planiranje i izvještavanje

54
Marko Bolanča
Marko Bolanča, član uprave Addiko banke d.d. [Izvor: Addiko banka]

Europska središnja banka (ESB) i Hrvatska narodna banka (HNB) potvrdile su imenovanje Marka Bolanče novim članom Uprave Addiko banke d.d.

Na razini Uprave Marko Bolanča preuzima odgovornost za informacijsku tehnologiju, financijski kontroling, računovodstvo i izvještavanje, upravljanje imovinom i nabavom te transakcijsko bankarstvo i operativno poslovanje Grupe, navodi se u priopćenju Banke.

Dosadašnji član Uprave, Ivan Jandrić, povlači se s mjesta člana Uprave iz osobnih razloga.

“Već dva desetljeća imam čast i priliku promatrati kako se ova banka mijenja i prilagođava novim tržišnim situacijama, tehnologijama i generacijama klijenata, te uspijeva ostati drugačija u pristupu poslovanju. Živimo u dobu umjetne inteligencije što će se zasigurno odraziti kako na operativno poslovanje, tako i na iskustvo naših vjernih i budućih klijenata”, izjavio je novi član uprave Addiko banke Marko Bolanča.

Na mjesto člana Uprave dolazi s pozicije izvršnog direktora Riznice i financijskog kontrolinga gdje je bio zadužen za upravljanje cjelokupnom likvidnošću banke, zaštitu od tržišnih rizika, upravljanje portfeljem vrijednosnih papira, te vođenje procesa planiranja i izvještavanja.

“Ponosan sam na kvalitetu tima Addiko banke koja se još jednom pokazala putem internog promaknuća dugogodišnjeg kolege u Upravu. Pokazali smo da gradimo vrhunske stručnjake koji uspješno konkuriraju za neke od najviših upravljačkih pozicija na tržištu. Marko Bolanča bit će vrijedan član Uprave, što pokazuje i njegovo dosadašnje zalaganje i zaslužene pozicije u sustavu banke. Zajedničkim snagama nastavljamo s našim netipičnim i inventivnim rješenjima u bankarstvu”, istaknuo je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke.

Uz Marka Bolanču, Upravu Addiko banke čine Mario Žižek, predsjednik Uprave, zadužen za poslovanje s klijentima, digitalnu transformaciju, upravljanje bilancom i riznicu, upravljanje ljudskim potencijalima i korporativnim komunikacijama, korporativno upravljanje i unutarnju reviziju te Ana Dorić Škeva, članica Uprave zadužena za kontrolu rizika, upravljanje kreditnim rizikom te usklađenost i sprječavanje pranja novca.