Diana Percač nova predsjednica HUP – Koordinacije veledrogerija

Diana Percač, članica Uprave Medical Intertradea predvodit će HUP-ovu Koordinaciju veledrogerija u narednom jednogodišnjem mandatu

427
Diana Percač
Diana Percac_Medical Intertrade

Diana Percač, članica Uprave Medical Intertradea predvodit će HUP-ovu Koordinaciju veledrogerija u narednom jednogodišnjem mandatu, odlučeno je na zajedničkom sastanku članova Koordinacije.

HUP-Koordinacija veledrogerija djeluje u HUP-u od rujna 2017.g. te okuplja ključne predstavnike iz djelatnosti prometa na veliko lijekovima i medicinskim proizvodima, a s ciljem rješavanja problema i izazova s kojima se susreće zdravstveni sustav RH.

Povodom izbora na novu funkciju, Diana Percač je izjavila: „Koordinacija veledrogerija osigurava najširi asortiman lijekova i medicinskih proizvoda što je čini neizostavnim partnerom u organizaciji zdravstvene zaštite. Zbog toga je financijska stabilnost sustava neophodna za osiguranje dostupnosti lijekova i medicinskih proizvoda potrebnih za njeno provođenje.“

U nadolazećem razdoblju HUP-Koordinacija veledrogerija nastaviti će kroz svoje djelovanje u HUP-u ukazivati na potrebu rješavanja ukupnih dugovanja bolnica, skraćivanje rokova plaćanja te na druge probleme unutar zdravstvenog sustava vezane uz promet lijekova i medicinskih proizvoda.

Veledrogerije lijekovima i medicinskim proizvodima svakodnevno opskrbljuju ljekarne, bolnice i zdravstvene ustanove u Republici Hrvatskoj te su ključan partner i pokretačka snaga zdravstvenog sustava RH.