Oleg Butković bit će potpredsjednik Vlade za gospodarstvo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković bit će novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, a premijer Andrej Plenković zastupnicima u Hrvatskome saboru predložit će ga idući tjedan, potvrđeno je u petak iz Vlade

54
Investicije u hrvatsku prometnu infrastrukturu
Ministar mora, prometa i infrastrukturre Oleg Butković

Tko će zamijeniti Zdravka Marića na poziciji ministra financija doznali smo razmjerno brzo, a u petak smo doznali tko će umjesto njega preuzeti poziciju potpredsjednika Vlade za gospodarstvo.

“Premijer je odlučio da će novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo biti Oleg Butković i to će idući tjedan predložiti zastupnicima”, rekao je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Za ministra financija premijer Plenković predložt će Marka Primorca. Nakon što budu predstavljeni u Saboru, u petak bi zastupnici trebali glasovati o njihovom imenovanju.

Butković je ministar mora, prometa i infrastrukture. Jedan od troje ministara koji je u Plenkovićevoj Vladi od samoga početka, odnosno od 2016. godine. Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u 2020. bio je u Plenkovićevom timu, potpredsjednik je stranke i bio je nositelj stranačke liste u 8. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima.

U Vladi će na potpredsjedničkim funkcijama biti Tomo Medved kao prvi potpredsjednik Vlade, te Davor Božinović, Anja Šimpraga i Oleg Butković.