Vedrana Jelušić Kašić nova je članica Uprave PBZ-a

Vedrana Jelušić Kašić za članicu Uprave imenovana je na mandat od tri godine, uz uvjet i počevši od dana izdavanja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke za obavljanje funkcije člana uprave kredite institucije

142
Vedrana Jelušić Kašić

Vedrana Jelušić Kašić nova je članica Uprave Privredne banke Zagreb. Odluku o imenovanju donio je Nadzorni odbor Privredne banke Zagreb na sjednici održanoj 12. travnja 2021. Broj članova Uprave PBZ-a povećava se sa šest na sedam članova,objavleno je na ZSE.

Jelušić Kašić za članicu Upave imenovana je na mandat od tri godine, uz uvjet i počevši od dana izdavanja prethodne suglasnosti Hrvatske narodne banke za obavljanje funkcije člana uprave kredite institucije, navodi se u priopćenju PBZ-a.

U PBZ dolazi iz konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte u kojoj je od rujna 2018. bila partnerica odgovorna za financijsko savjetovanje vezano za korporativne financije.

PBZ navodi kako je Vedrana Jelušić Kašić financijska stručnjakinja usmjerena na ostvarenje rezultata, s više od 15 godina upravljačkog iskustva i pružanja podrške privatnom i javnom sektoru, donošenja poslovnih odluka i definiranja reformi radeći za priznatu međunarodnu financijsku instituciju u raznim poslovnim sektorima uključujući proizvodnju, poljoprivredu, energetiku, infrastrukturu, turizam, financijski i nekretninski sektor.

Vedrana Jelušić Kašić diplomirala je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, a magistrirala iz područja međunarodne ekonomije i financija na Brandeis University u Massachusettsu.

Od 2013. do 2018. bila regionalna direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, a za EBRD je počela raditi 1998. godine