Viceguvernerka Martina Drvar dala ostavku i vraća se u ESB

Prema neslužbenim informacijama Martina Drvar se vraća u Europsku središnju banku, gdje je radila do 2018. kada je izabrana na dužnost u HNB-u. Radni odnos u Europskoj središnjoj banci bio joj je zamrznut na tri godine

274
Martina Drvar
Martina Drvar [Izvor: HNB]

Viceguvernerka Hrvatske narodne banke Martina Drvar dala je ostavku usred mandata i prema neslužbenim informacijama vraća se Europsku središnju banku. O njenoj ostavci obaviješten je  saborski Odbor za izbor i imenovanja.

Martina Drvar je u HNB-u bila zadužena za superviziju banaka, a razlozi njene ostavke nisu poznati, piše Jutarnji list. Iz HNB-a su poručili da nemaju komentara.

Prema neslužbenim informacijama Drvar se vraća u Europsku središnju banku, gdje je radila do 2018. kada je izabrana na dužnost u HNB-u. Radni odnosu u Europskoj središnjoj banci bio joj je zamrznut na tri godine, što daje naslutiti da je riječ o ranije planiranom potezu i to bi mogao biti jedan od razloga odluke o povratku. Drugi bi, piše Marina Klepo u Jutarnjem, mogao biti da je svoj zadatak u HNB-u završila ulaskom Hrvatske u ERM2 i bankarsku uniju, čime je supervizija nad hrvatskim bankama prešla pod okrilje Europske središnje banke.

Martina Drvar bila je od listopada 2018. članica Odbora nadzornih tijela Europskog nadzornog tijela za bankarstvo, a od rujna 2019. članica je i Upravnog odbora Europskog nadzornog tijela za bankarstvo.