Victoria Zinchuk nova direktorica EBRD-a u Hrvatskoj

Victora Zinchuk od 2016. bila je vršiteljica dužnosti voditeljice agribusiness odjela EBRD-a, a tijekom 2018. obnašala je dužnost v.d. direktorice ureda EBRD-a u Maroku

78
EBRD - Victoria Zinchuk
Victoria Zinchuk, direktorica EBRD-a za Hrvatsku [Izvor: EBRD]

Victoria Zinchuk imenovana je novom direktoricom ureda EBRD-a u Hrvatskoj, a na poziciju voditeljice ureda Banke u Zagrebu, koji broji 17 zaposlenih, stupa 1. studenog 2018.

Victoria Zinchuk započela je karijeru u EBRD-u 2002. godine. Prije preuzimanja nove dužnosti uspješno je kao Viša bankarica u agribusiness sektoru predvodila transakcije i projekte u zemljama u kojima EBRD ulaže. Realizirala je investicijske projekte s ključnim regionalnim i multinacionalnim kompanijama čija ukupna vrijednost premašuje milijardu eura.

Victoria je 2013. osnovala savjetodavni tim koji je zadužen za strateški dijalog EBRD-a u agribusiness sektoru, dizajniranje inovativnih financijskih proizvoda i vođenje dijaloga s privatnim investitorima te predstavnicima vlada i financijskih institucija. Također, 2016.  stupila je na funkciju vršiteljice dužnosti voditeljice agribusiness odjela EBRD-a, a tijekom 2018. obnašala je dužnost v.d. direktorice ureda EBRD-a u Maroku.

Victoria Zinchuk magistrirala je bankarstvo i financije na Kijevskom državnom sveučilištu za ekonomiju i Sveučilištu Središnje Engleske u Birminghamu. Na novoj poziciji naslijedila je Vedranu Jelušić Kašić koja je obnašala dužnost direktorice ureda EBRD-a u Hrvatskoj od 2013. do 2018. te je nedavno napustila Banku i nastavila poslovnu karijeru u privatnom sektoru.

”Veliko nam je zadovoljstvo potvrditi imenovanje Victorie Zinchuk, koja na ovu poziciju donosi entuzijazam, stručnost i energiju. Oslanjajući se na snažne temelje koje Banka ima u Hrvatskoj, Victoria će dodatno proširiti i produbiti naše aktivnosti u zemlji”, poručila je povodom imenovanja nove direktorice za Hrvatsku Charlotte Ruhe, direktorica EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu.

Fokus Banke u Hrvatskoj počiva na korporativnom sektoru. Do sada je EBRD u Hrvatsku uložio više od 3,7 milijardi eura kroz više od 200 projekata, a godišnje u prosjeku uloži oko 200 milijuna eura u nove projekte.