Višnja Božinović nova je članica Uprave RBA

Na mjesto članice Uprave Raiffeisen banke Višnja Božinović dolazi iz Addiko banke, s pozicije izvršne direktorice za upravljanje prodajom i distribucijskim kanalima, a preuzet će nadležnost nad poslovanjem sa stanovništvom

257
Višnja Božinović
Višnja Božinović

Na Sjednici održanoj u srijedu, 14. studenog 2018. godine, Savjet Hrvatske narodne banke (HNB) usuglasio se s prijedlogom Nadzornog odbora Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) da Višnja Božinović bude imenovana novom članicom Uprave RBA.

Prilikom imenovanja Višnje Božinović novom članicom Uprave RBA produžen je mandat trenutnim članovima Uprave – Liani Keserić i Ivanu Žižiću.

Višnja Božinović je bankarsku karijeru počela graditi prije dvadeset godina u Riadria banci, potom u Privrednoj banci Zagreb, te Societe Generale – Splitskoj banci, gdje je obnašala niz menadžerskih funkcija u poslovanju sa stanovništvom. Posjeduje i iskustvo rada u osigurateljnoj industriji koje je stjecala u Croatia osiguranju.

Na mjesto članice Uprave Raiffeisen banke dolazi iz Addiko banke, s pozicije izvršne direktorice za upravljanje prodajom i distribucijskim kanalima.

Pohađala je i završila brojne programe usavršavanja i edukacije te se ističe bogatim poslovnim iskustvom u bankarskoj, ali i financijskoj industriji. Imenovanjem u  Upravu Raiffeisen banke Božinović preuzima nadležnost nad poslovanjem sa stanovništvom.

“Višnja Božinović ima dugogodišnje iskustvo u bankarskom sektoru, poglavito u domeni poslovanja sa stanovništvom, te dobro poznaje bankarsko tržište i trendove. Njeno dugogodišnje iskustvo u financijskom sektoru, uz stečena znanja, stručnost i vještine, zasigurno će doprinijeti ostvarivanju poslovnih ciljeva i daljnjem jačanju tržišne pozicije Raiffeisen banke. Siguran sam da ćemo uz njezinu pomoć i ekspertizu uspješno unaprijediti organizacijske dijelove Banke za koje je nadležna te će dodatno osnažiti Upravu, menadžment i djelatnike Banke”, izjavio je Michael Georg Müller, predsjednik Uprave RBA, povodom imenovanja Višnje Božinović novom članicom Uprave RBA.