Kaštel Stari dobiva sportsku lučicu vrijednu 50 mil. kuna

Sportska lučica namijenjena je domaćem stanovništvu i imat će kapacitet 150 vezova. Grad Kaštela sufinancira projekt s 14 milijuna kuna, a radove izvodi Pomgrad inženjering

192
Kaštel sportska lučicaStari

U Kaštel Starom gradi se sportska lučica namijenjena domaćem stanovništvu. Riječ je o velikom projektu vrijednom pedeset milijuna kuna, a radove izvodi splitska tvrtka Pomgrad inženjering, specijalizirana za sve pomorske radove u građevinarstvu. Kaštela imaju dvadesetak kilometara obalne linije čije je uređenje i korištenje među strateškim smjernicama tog grada.

Nositelj projekta je županijska Lučka uprava, a Grad Kaštela sufinancira projekt s 14 milijuna kuna. Riječ je o sportskoj lučici koja će imati kapacitet 150 vezova. Manji dio lučice na vanjskom lukobranu će biti komercijalnog sadržaja.

Mještani dugo čekaju ovo i napokon će svi imati gdje smjestiti svoje brodove”, rekao je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović.

>>Lučka infrastruktura: Za obnovu i sanaciju 50 milijuna kuna

Ovo je najveća investicija Lučke uprave od njezina osnivanja. Uređuje se oko 9,5 tisuća četvornih metara obalnog područja u samoj luci u Kaštel Starom I gradi se novi lukobran dug oko dvjesto metara”, dodao je Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Uz novu sportsku lučicu koja će uvelike promijeniti izgled Kaštel Staroga, najavljene su nova ulaganja u uređenje obale.

U pripremi je izrada glavnog projekta za produženje rive Kaštel Stari-Kaštel Novi sve do kule Ćipiko”, kazao je gradonačelnik Ivanović.

Kilometarska obala u Kaštelima nudi još mnogo mogućnosti za razvoj i ulaganja, a samo u uređenje plaže Glavica uloženo je više od pet milijuna kuna.