DAZ okuplja arhitekte i druge stručnjake voljne pomoći u obnovi

Društvo arhitekata Zagreba angažirano je u različitim radnim skupinama koje se bave zakonodavnim i operativnim problemima sanacije te poziva sve članove i kolege koji mogu doprinijeti radu u tim radnim skupinama da se prijave u njihovu bazu

81
baza arhitekata
[Image by annca from Pixabay]

Društvo arhitekata Zagreba (DAZ) pozvalo je arhitekte i druge struke koje su spremne pomoći u daljnoj obnovi Zagreba nakon potresa da se upišu u njihovu bazu.

“Svjesni činjenice da je prošlo dva mjeseca od potresa koji je oštetio veliki broj zgrada u Gradu Zagrebu i okolici, a institucionalni okvir pomoći građanima još nije ni blizu završen i poznat, Društvo arhitekata Zagreba odlučilo je potaknuti sve zainteresirane članove u pronalaženju brzih i efikasnih rješenja za građane i obnovu grada Zagreb kroz organizaciju niza radionica i pripremu različitih edukativnih materijala.

Društvo arhitekata Zagreba angažirano je u različitim radnim skupinama koje se bave zakonodavnim i operativnim problemima sanacije te nam je potrebna i popis / baza svih članova i kolega s određenim iskustvom koji bi mogli doprinijeti radu u tim radnim skupinama”, navodi u pozivu DAZ.

>>Priručnik za protupotresnu obnovu postojećih zidanih zgrada

>>Priručnik o tehnikama popravaka i pojačanja zidanih zgrada

Osim toga, DAZ je najvio da će organizirati vlastite radne skupine ovisno o rješenju koje se pojavi tijekom ovog procesa.

“Pozivamo Vas da se upišete u našu Bazu arhitekata i drugih spremnih pomoći oko sanacije potresa. Unaprijed se zahvaljujemo na Vašem odazivu”, poručuju zagrebački arhitekti.