Keindl Sport preuzeo slovensku trgovinu biciklističkom opremom

U godinu dana od investicije od strane Provectus Capital Partnersa, Keindl Sport otvorio je šest novih maloprodajnih lokacija, broj zaposlenih je više no udvostručen, a preuzete su i neke manje trgovine, poput Giant Storea u Zagrebu

148
Keindl Sport

Keindl Sport, jedan od vodećih maloprodajnih i veleprodajnih trgovaca sportskom opremom u regiji, preuzeo je Energiju, specijaliziranu slovensku trgovinu biciklima i biciklističkom opremom. To je prva prekogranična akvizicija Keindl Sporta.

U godinu dana od investicije od strane Provectus Capital Partners (“PCP”), Keindl Sport bilježi veliki poslovni rast. Otvoreno je šest novih maloprodajnih lokacija, broj zaposlenih je više no udvostručen, a preuzete su i neke manje trgovine, poput Giant Storea u Zagrebu. Keindl Sport je postao vodeći distributer te maloprodajni i web trgovac u segmentu bicikala i biciklističke opreme u Hrvatskoj, a prisutan je u Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Objedinjeni sa slovenskom Energijom, konsolidirani prihodi Keindl Sporta će ove godine doseći 20 milijuna eura.

“Vidjeli smo veliki potencijal u Keindl Sportu i u razvoju tržišnog segmenta ponude proizvoda koji potiču zdravi način života. Možemo samo reći da smo u godinu dana s ovom investicijom ostvarili ambiciozne ciljeve, Keindl Sport je odlično iskoristio svoju tržišnu poziciju i pristup financiranju te se kombinacijom preuzimanja i organskog rasta u samo godinu dana pozicionirao u važnog konsolidatora u ovom segmentu sportskih trgovina u regiji”, izjavio je Marko Galić, partner u PCP-u.

“Iznimno sam ponosan na svoj uspješan tim i rezultate koje smo ostvarili. Nakon mnogo rada na povećanju ponude i dostupnosti naših proizvoda i trgovina kupcima u Hrvatskoj,  preuzimanjem Energije napravili smo i prvi iskorak u maloprodaji u Sloveniji, nama izuzetno važnom tržištu. Imamo velike planove. Keindl Sport nastavlja s visokim stopama rasta. Želimo biti prepoznati kao najpoželjnije mjesto za kupnju biciklističke i sportske outdoor opreme u regiji”, rekao je Kristijan Keindl, osnivač i izvršni direktor Keindl Sporta.

“Ponosan smo što smo postali dio ambiciozne i uspješne priče Keindl Sporta. Osjećamo da smo dobili novu snagu i polet za novi rast u Sloveniji i to će naši kupci vrlo brzo osjetiti. Tržište sportske opreme, posebno u dijelu bicikala i biciklističke opreme je jako živo, kupci su sve zahtjevniji i vrlo je važno osigurati maksimalno korisničko zadovoljstvo. U tome vidimo veliku pomoć od strane Keindl Sporta i njegovog tima”, poručio je pak Mitja Tancik, direktor Energije.