MOL prodaje 39 benzinskih postaja zbog preuzimanja OMV Slovenija

INA i MOL 2021. postigli su dogovor o preuzimanju OMV-ovog udjela od 92,25% u društvu OMV Slovenija. INA je već imala udio od 7,75% u OMV-u Slovenija, a sukladno ugovoru s MOL-om povećat će svoj udio na 33%

9
MOL

INA i MOL 2021. postigli su dogovor o preuzimanju OMV-ovog udjela od 92,25 posto u društvu OMV Slovenija d.o.o. Budući da transakciju treba odobriti regulator, MOL Grupa sada prodaje 39 svojih benzinskih postaja u Sloveniji kako bi se preuzimanje moglo provesti.

“MOL Grupa sklopila je 9. ožujka 2023. kupoprodajni ugovor sa Shellom za više benzinskih postaja u Sloveniji. Transakcija obuhvaća ukupno 39 benzinskih postaja – od kojih neke pripadaju kompaniji MOL Slovenija, a neke OMV-u Slovenija. To je jedna od ključnih stavki pri dobivanju pozitivne odluke Europske komisije za MOL-ovo predloženo preuzimanje OMV-a Slovenija, koje je ranije najavljeno. Tim korakom MOL Grupa potvrđuje svoju predanost ispunjavanju svih zahtjeva u pogledu tržišne konkurentnosti koje je postavila Europska komisija te izražava spremnost za dovršetak procesa preuzimanja u narednim mjesecima”, navodi se u priopćenju INA-e i MOL-a.

OMV Slovenija upravlja drugom po veličini maloprodajnom mrežom koja broji 120 benzinskih postaja u cijeloj Sloveniji i posluje pod nekoiko različitih robnih marki – OMV, Euro Truck i Avanti/DISKONT. U transakciju ulazi i veleprodajno poslovanje preuzete kompanije.

INA je već imala udio od 7,75 posto u OMV-u Slovenija, a sukladno ugovoru s MOL-om povećat će svoj udio sa sadašnjih 7,75 posto na 33 posto.

Preuzimanje poslovanja OMV-a Slovenija omogućit će Ini i MOL-u iskorištavanje cjelokupnih proizvodnih, logističkih i prerađivačkih kapaciteta u široj regiji srednje Europe u većoj mjeri nego danas, zaključuje se u priopćenju.