Hrvatska pošta početkom ožujka otvara Logistički centar Kukuljanovo

Hrvatska pošta u posljednjih pet godina provela je investicijski ciklus od gotovo milijardu kuna, od čega je najveći dio otišao na izgradnju novih i modernizaciju postojećih logističkih kapaciteta

90
Logistički centar Kukuljanovo
Hrvatska pošta u posljednjih pet godina provela je investicijski ciklus od gotovo milijardu kuna. Največi dio investicija usmjeren je u izgradnju novih i modernizaciju postojećih logističkih kapaciteta [Foto: Točka na i media]

Početkom ožujka Hrvatska pošta trebala bi otvoriti novi logistički centar u Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu, vrijedan 60 milijuna kuna, navodi Novi list. Gradnja centra počela je prije dvije godine, a Hrvatska pošta u posljednjih pet godina provela je investicijski ciklus od gotovo milijardu kuna. Največi dio investicija usmjeren je u izgradnju novih i modernizaciju postojećih logističkih kapaciteta. Time su stvoreni preduvjeti za daljnji logistički rast i razvoj kompanije.

Izgrađen je novi logistički centar u Zagrebu, prošireni su logistički kapaciteti u Osijeku i Bjelovaru, a izgrađen je i Novi sortirni centar u Velikoj Gorici. Ta investicija u iznosu od 350 milijuna kuna najveća je investicija u povijesti Hrvatske pošte.

Logistički centar u Kukuljanovu raspolaže s tisuća četvornih metara poslovnog prostora, ima vlastitu solarnu elektranu i završna je točka ulaganja u infrastrukturu. Primorsko-goranska i Istarska županija dobit će jednu od četiri najmodernije točke u mreži objekata za sortiranje pošte u Republici Hrvatskoj. U Kukuljanovu će raditi oko 350 ljudi. Dio njih će preseliti u Centar s lokacija u Rijeci – ekspresna dostava, sortirnica, garaža u Zametskoj ulici, kao i distribucija iz Krešimirove ulice.

Logistički centar Kukuljanovo smješten je u samom srcu Industrijske zone Bakar i odlično je povezan s glavnim prometnim pravcima: autocestom Rijeka-Zagreb, riječkom zaobilaznicom, svega nekoliko kilometara od centra Bakra i desetak kilometara od centra Rijeke. Industrijska zona Bakar ima i izravan spoj na prugu Rijeka-Zagreb, buduću ravničarsku prugu, i cestu Rijeka-Žuta Lokva. Od aerodroma na Krku udaljena svega deset minuta vožnje.