Potpisani ugovori za obnovu prometne infrastrukture nakon potresa

Ukupna vrijednost ugovorenih radova na području Zagrebačke županije je 28,5 milijuna eura, a sanirat će se 35 klizišta, 32 mosta i propusta, te 29 dionica županijskih i lokalnih cesta ukupne duljine oko 60 kilometara

22
obnova prometne infrastrukture
[Izvor: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture]

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisani su 31. siječnja ugovori za vraćanje u ispravno radno stanje prometne infrastrukture oštećene u potresu na području Zagrebačke županije vrijedni 28,5 milijuna eura. Nositelj projekta koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU je Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije, čiji je ravnatelj Tomislav Landeka potpisao ugovore s predstavnicima izvođača radova.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je istaknuo kako se radi o velikom infrastrukturnom zahvatu u Zagrebačkoj županiji s obzirom na to da će se sanirati 35 klizišta, 32 mosta i propusta, te 29 dionica županijskih i lokalnih cesta ukupne duljine oko 60 kilometara.

Ministar Butković dodao je kako je Ministarstvo, kada se govori o prometnoj infrastrukturi u okviru Fonda solidarnosti EU, ugovorilo 39 projekata vrijednosti oko 108 milijuna eura i da su nekoliko puta raspisani javni pozivi te da su od toga 24 ugovora vezana za petrinjski potres ukupne vrijednosti 56,6 milijuna kuna i 15 ugovora vezanih za zagrebački potres u iznosu od oko 51 milijun kuna.

“Mi smo do 30. siječnja ove godine isplatili oko 43 milijuna eura, što za petrinjski što za zagrebački potres”, istaknuo je, dodavši kako očekuje da će po pitanju prometne infrastrukture država biti u stopostotnoj realizaciji i da će se potrošiti dostupna sredstva.