Pregled najvećih održivih projekata u Hrvatskoj

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira 4. Središnju konferenciju o održivoj gradnji, koja će se održati 24. i 25. studenog 2021. godine.

75
4. Hrvatski savjet za zelenu gradnju

Hrvatski savjet za zelenu gradnju, kao najveća organizacija u Hrvatskoj i svijetu, više od deset godina radi na promicanju održive gradnje, infrastrukture i zelene energije. Rezultat toga je i razvoj i rast sve većeg broja održivih projekta na hrvatskom tržištu.

Jedan od načina na koji je moguće izraziti svoju predanost održivom razvoju te poslovnoj praksi temeljenoj na ekološkoj osviještenosti, društvenoj odgovornosti i efikasnom iskorištavanju resursa tijekom čitavog životnog ciklusa zgrade je i posjedovanje certifikata zelene gradnje. Hrvatski savjet za zelenu gradnju odlučio se na certificiranje prema njemačkom DGNB sustavu koji je najnapredniji te jedini u skladu s EU regulativama i normama zbog čega postoji sve veći interes investitora u Hrvatskoj.

>>Počinje certificiranje održivosti zgrada po njemačkom modelu

Sve navedeno uvod je u 4. Središnju konferenciju o održivoj gradnji, koja će se održati u online formatu, 24. i 25. studenog 2021. godine, a na kojoj se očekuje više od 1000 sudionika.

Teme Konferencije

Konferencija predstavlja središnje godišnje okupljanje profesionalaca koji se bave održivom gradnjom, zelenom ekonomijom i mobilnosti, a pokriva sljedeće teme iz područja održive gradnje:

• Održivost i otpornost gradova i velikih projekata u RH
• DGNB Certifikat – razvoj i implementacija certifikata u RH
• 14. Hrvatski forum o održivoj gradnji –3D printanje
• nZEB & energetska učinkovitost
• Održivi materijali & energetska obnova zgrada
• Smanjenje emisija CO2 financiranjem održivih projekata
• E-mobilnost

U okviru konferencije, posebna pozornost bit će povećena temi 3D printanja. Glavni govornik konferencije je iznimno cijenjeni arhitekt Philippe Block, glavni i odgovorni za projekt STRIATUS mosta. Riječ je o prvom 3D printanom mostu, a predavača osigurava Holcim fundacija.

Konferencija je namijenjena predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, državnim dužnosnicima i predstavnicima nadležnih ministarstava, vlasnicima nekretnina, projektantima, inženjerima raznih tehničkih struka, investitorima, proizvođačima građevnog materijala, developerima, bankarima, predstavnicima energetskih tvrtki, predstavnicima akademske zajednice i mnogim drugima.

Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno uz ispunjenu online prijavnicu, a program možete preuzeti na web stranici Konferencije.