U Varšavi i i Wroclavu grade se poslovne zgrade vrijedne ukupno 116 mil. eura

U 2020. Skanska je u svojim europskim operacijama izvan nordijskih zemalja imala više od deset tisuća zaposlenih i prihodovala je 26 milijardi švedskih kruna.

35
https://www.skanska.pl/

Švedska građevinsko-projektantska tvrtka Skanska investirat će 700 milijuna kruna (69 milijuna eura) u prvu fazu gradnje 14-katnog poslovnog tornja u Varšavi, u Poljskoj. Toranj će biti dio novog poslovnog kompleksa pod nazivom “Studio”, a gradnja će početi u rujnu ove godine.

Kompleks Studio sastoji se od dviju zgrada i podzemnog parkirališta, a raspolagat će s ukupno 43.000 četvorna metra poslovnog prostora za iznajmljivanje. Sam toranj će raspolagati s ukupnom površinom od 17.600 četvornih metara. Očekuje se da će cijeli projekt biti dovršen u trećem tromjesečju 2023. godine

Izgradnja kompleksa u varšavskoj četvrti Wola stvorit će novi otvoreni prostor s velikim zelenim trgom u središtu.  U švedskoj kompaniji najavljuju da će poslovni kompleks Studio dobiti nekoliko certifikata kao “poslovni prostor budućnosti, siguran i vrhunski poslovni prostor koji doprinosi zdravlje i dobrobiti ljudi” te borbi protiv klimatskih promjena: LEED Platinum, WELL Core & Shell, WELL Health & Safety Rating te Building without Barriers.

Projekt Studio jedan je od nekoliko projekata koje Skanska izvodi u Poljskoj: nedavno je objavljeno da je Skanska uložila 480 milijuna kruna (47 milijuna eura) u novu 13 katova visoku poslovnu zgradu Centrum Południe u Wroclawu.

Zgrada će se graditi u ovoj poslovnoj četvrti i raspolagat će s 21.500 četvornih metara poslovnih prostora za iznajmljivanje i 200 parkirališnih mjesta. Poput kompleksa u Varšavi, i Centrum Południe će imati dvije zgrade u kojima će biti ukupno 85 tisuća četvornih metara raspoloživog prostora, od čega je 28.100 namijenjeno za najam.

Gradnja također počinje u rujnu 2021., a završetak se očekuje u posljednjem tromjesečju 2022. godine.

Skanska je jedno od vodećih europskih građevinskih kompanija. Izvan nordijskih zemalja tvrtka posluje u visokogradnji i niskogradnji u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Velikoj Britaniji. Skanska također investira u gradnju poslovnih nekretnina u Poljskoj, Češkoj, Rumunjskoj i Mađarskoj, dok je u stanogradnji aktivna u Poljskoj, Češkoj i Velikoj Britaniji.

U 2020. Skanska je u svojim europskim operacijama izvan nordijskih zemalja imala više od deset tisuća zaposlenih i prihodovala je 26 milijardi švedskih kruna.