Petrokov od Nord Produkta preuzeo brend Armal

Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal

77
Petrokov preuzeo Armal
Stanko Birin, Sussanne Schneider, Simona Zavratnik i Matej Cvetek [Izvor: Petrokov]

Tvrtka Petrokov d.o.o. objavila je da je od Nord Produkta preuzela brend Armal. Petrokov se već 33 godina bavi prodajom opreme za grijanje, hlađenje te ugradbene i sanitarne opreme, kao i obnovljivih izvora energije, dok je Nord Produkt poznat kao najveći hrvatski proizvođač namještaja za kuhinje i kupaonice, kade i slavine. Vrijednost transakcije nije objavljena. Armal je brend najpoznatiji po slavinama, ali danas obuhvaća niz proizvoda za opremanje kupaonica.

“Ovom strateškom akvizicijom tvrtka Petrokov nadopunjava svoj asortiman i najavljuje jače djelovanje u B2C segmentu poslovanja kroz brand Armal. Rastemo, širimo se i želimo imati veći udio na tržištu u Hrvatskoj, regiji, ali i Europi, a ovo je korak bliže prema tom cilju“, rekla je na konferenciji za medije Simona Zavratnik, CEO i suvlasnica tvrtke Petrokov.

Susanne Schneider, većinska vlasnica grupacije koju čine tvrtke Petrokov i Termotehnika. istaknula je da nastavljaju s investicijama na području Adria regije te investicijama u Sloveniju i Hrvatsku: “Želimo se širiti, razvijati i nadopunjavati naš portfolio. Obitelj Schneider još od 2010. prisutna je na hrvatskom tržištu, a od 2012. u tvrtki Petrokov. Današnjom akvizicijom proširujemo našu obitelj i poslovanje u Hrvatskoj”.

Strateška akvizicija

Nord produkt je 2018. kupio trgovačku marku Armal i vratio je na regionalno tržište u novom, modernijem i dizajnerski atraktivnom formatu. Izbor proizvoda koji je prije bio vezan isključivo za slavine, danas je upotpunjen širokom paletom proizvoda za opremanje kupaonice Armal. Kao i neke druge tvrtke koje su stvarane unutar Nord Produkta, i Armal je pripremljen i strukturiran za prelazak u novo vlasništvo. Današnjim danom i potpisom ugovora s tvrtkom Petrokov završen je taj proces, koji će Armalu donijeti veliku prednost na tržištu kao i mogućnost širenja na druge segmente“, pojasnio je Stanko Birin, vlasnik Nord Produkta.

Iz Petrokova su istaknuli kako ovo preuzimanje ima i emotivnu komponentu. Naime, tvrtka Armal potječe iz Maribora, rodnog grada direktorice Simone Zavratnik, koja je izjavila kako se Armal nakon burne povijesti vratio u poznate ruke.

Matej Cvetek, direktor Termotehnike Slovenija, rekao je kako u poduzeću Armal vidi veliki potencijal jer je  odrastao u obitelji u kojoj su oba roditelja bila zaposlena u poduzeću Mariborska livarna, odakle Armal potječe.