Prijavite se na “Zagreb hackathon”

Šest ekipa će se natjecati na 24h dugom događaju na kojem će izraditi programski predložak vezan uz poboljšanje urbane mobilnosti u Zagrebu

56
Zagreb hackathon

Grad Zagreb u suradnji s Razvojnom agencijom Zagreb, Youth For Public Transport (Y4PT) Foundation, Fakultetom prometnih znanosti, Tehničkim veleučilištem u Zagrebu i ZET-om, a u sklopu projekta SocialCar, od 21. do 22. travnja organizira “Zagreb hackathon”.

Riječ je o, kako kažu organizatori, zabavnom programerskom maratonu i inovativnoj prilici za sudionike da zajedničkim radom pokažu znanje i snalažljivost te izgrade zanimljive aplikacije i ponude rješenje na području prometa Grada Zagreba.

Šest ekipa će se natjecati na 24h dugom događaju na kojem će izraditi programski predložak vezan uz poboljšanje urbane mobilnosti. Hackathon – Zagreb će se održati od 21. travnja u 18 sati do 22. travnja u 18 sati, a prijave će biti aktivne do 18. travnja.

Potrebno je poslati motivacijsko pismo (kod prijave u timu – za cijeli tim, kod pojedinačne prijave – individualno), u slučaju individualnih prijava organizator će osnovati tim, a u slučaju većeg broja prijava vršit će se selekcija na temelju motivacijskih pisama.

Zanimljive nagrade

Natjecatelji trebaju ponijeti vlastita računala, a prijaviti se mogu studenti, mladi razvojni stručnjaci te mladi inženjeri, stariji od 18 godina. Na natjecanju će sudjelovati šest ekipa po četiri člana.

Jedan član pobjedničkog tima imat će priliku sudjelovati, uz osiguran besplatan prijevoz (povratna zrakoplovna karta ekonomske klase), džeparac i zajednički smještaj, u finalu “Global transport hackatona” u Montrealu, Quebec, Kanada, organiziranog od strane Youth For Public Transport (Y4PT) Foundationa.

Finale će se održati tijekom “UITP Global Public Transport Summita 2017” od 15. do 17. svibnja 2017. UITP svake dvije godine odabire novo mjesto održavanja za Global Public Transport Summit te se ove godine odlučio za Montreal zbog njegovih nedavnih dostignuća u javnom prijevozu.

Predinkubacija u Tehnološkom parku Zagreb

Nagrada za prvoplasirani i drugoplasirani tim je Program predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb u novom prostoru na Zagrebačkom velesajmu. Predinkubacija je program namijenjen mladim razvojnim timovima koji za realizaciju svoje poduzetničke ideje dobivaju podršku Tehnološkog parka Zagreb tijekom 6 mjeseci.

Time će dobiti stručne savjete i edukaciju iz područja poduzetništva, 10 sati mentoriranja iz područja bliskog natjecateljima i njihovom proizvodu, te korištenje prostora za rad u novim prostorima Tehnološkog parka Zagreb.