Projektgradnja plus gradi logističko-distributivni centar vrijedan 13,5 mil. eura

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna lokacija za budući Logističko-distributivni centar, navodi se u priopćenju kompanije Pevex

48

Tvrtka Projektgradnja plus iz Slavonskog broda odabrana je za izvođača radova na investiciji vrijednoj gotovo 13,5 milijuna eura. Investitor je trgovački lanac Pevex, koji je za lokaciju svog novog Centralnog skladišta – suvremenog logističko-distributivnog centra koji će se s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima prostirati na više od 15 tisuća četvornih metara – odabrao Jankomir.

Predviđeno je da radovi budu završeni sredinom 2024. godine. Projektant i projektni nadzor je Rechner iz Osijeka, a glavni projektant arhitekt Bruno Rechner. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljat će tvrtka Extructa iz Zagreba.

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna lokacija za budući Logističko-distributivni centar, navodi se u priopćenju Pevexa.

“Ova godina u znaku je velikih kapitalnih ulaganja koja će sigurno pridonijeti daljnjem zacrtanom rastu i razvoju kompanije. Investicijski ciklus, najznačajniji u proteklih nekoliko godina, započeli smo osuvremenjivanjem našeg prodajnog centra u Virovitici, a nastavljamo izgradnjom Centralnog skladišta, prodajnih centara u Poreču i Zaboku te otvaranjem nove trgovine u Vrbovcu. Našim investicijama tu nije kraj jer već smo pri kraju pregovora za još neke lokacije. Cilj nam je u kratkoročnom razdoblju imati 40 prodajnih centara diljem Hrvatske”, istaknuo je Krešimir Bubalo, predsjednik Uprave Pevexa.

Centralno skladište Pevexa na Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije čime se potvrđuje usmjerenje kompanije na razvoj i primjena ekoloških rješenja koja čuvaju okoliš te omogućuju održivo poslovanje i uštedu energije.