Prva faza Tehnološkog parka na Dračevcu će biti završena do kraja 2023.

Projekti su sufinancirani bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije, a ukupna vrijednost projekata je oko 166 milijuna kuna

222
Tehnološki park Split Dračevac

Izgradnja i opremanje središnjeg objekta Tehnološkog parka Split te razvoj zone Tehnološkog parka Split Dračevac naziv je dvaju velikih projekata koji su predstavljeni u petak na konferenciji za medije u splitskoj Banovini. Na mjestu objekta bivše vojarne Sveti Križ na Dračevcu gradit će se centralna zgrada Centra za razvoj visokih tehnologija i inovacija.

Projekti su sufinancirani bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije, a ukupna vrijednost projekata je oko 166 milijuna kuna. Tehnološki park na Dračevcu trebao bi biti izgrađen do kraja 2023. godine. Izvođač radova je Strabag.

“Projekt Tehnološkog parka je jedan od najvažnijih projekata za budućnost Splita. Započet je u vrijeme bivše vlasti. To je projekt koji se sastoji od nekoliko faza. Prva faza je izgradnja i opremenja glavne zgrade Tehnološkog parka. Druga faza če se provesti u suradnji s privatnim partnerima. Osnovni cilj projekta je da privučemo visoko tehnološke kompanije i moderne industrije u grad i da Split postane predvodnik u takvim industrijama u Hrvatskoj i u ovom dijelu svijeta. Ova faza projekta vrijedi 166 milijuna kuna, a 105 milijuna kuna su osigurane bespovratna sredstva iz fondova EU”, rekao je gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

Predstavnica tvrtke Exstructa d.o.o. i voditeljica projekta Marijana Zvonar prezentirala je tehničke detalje buduće centralne zgrade Tehnološkog parka Split. Na neto površini od 17,5 tisuća četvornih metara smjestit će se 5,9 tisuća četvornih metara uredskih prostora, 460 četvornih metara co-working prostora, 697 četvornih metara inkubacijskih ureda te 858 četvornih metara konferencijskog prostora.