Studenac preuzeo zagorski trgovački lanac Strahinjčica

Maloprodajni trgovački lanac Studenac je ovim preuzimanjem svoju prodajnu mrežu proširio na 1136 trgovina širom Hrvatske

50
Strahinjčica
Michal Senczuk, Miljenko Goluban i Michal Halwa [Izvor: Studenac]

Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, u svibnju je preuzeo trgovački lanac Strahinjčica d.o.o. koji posluje u 47 maloprodajnih objekata na području Zagorja i okolice te zapošljava gotovo 200 ljudi. Također, lanac se može pohvaliti i tradicijom koja seže od daleke 1947. godine.

Novo preuzimanje nastavak je kontinuiranog rasta kojeg Studenac ostvaruje posljednjih godina, a nakon prošlogodišnjih akvizicija, među kojima se ističe preuzimanje dubrovačkog lanca Pemo d.o.o. i kutinske Lonije, Studenac je otvorio svoja vrata i kupcima Krapinsko-zagorske županije sa čak 33 prodavaonice te učvrstio svoje pozicije u Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji s 11, odnosno dvije prodavaonice te gradu Zagrebu koji je ovom akvizicijom dobio dodatnu Studenčevu prodavaonicu.

U priopćenju se naglašava kako je ovim preuzimanjem Studenac potvrdio svoju poziciju lanca s najvećim brojem prodavaonica u Hrvatskoj: s akviziranim prodavaonicama njegovu prodajnu mrežu čini 1136 trgovina.

“Studenac nastavlja sa svojom poslovnom strategijom rasta i razvoja, a preuzimanjem lanca Strahinjčica ojačali smo i našu poziciju u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj. Pridruživanje prodavaonica Strahinjčice u mrežu Studenca ponovno potvrđuje našu tezu kako proximity formati poput naših imaju velike potencijale i prednosti, a mi ih uspješno koristimo kako bismo se uklopili u različite nove lokalne zajednice, ali i dublje integrirali u one u kojima smo već prisutni. Uz postupno unaprjeđenje svih poslovnih aspekata, zadržat ćemo vrijednost koju lanac predstavlja svojim kupcima i zaposlenicima te je dodatno obogatiti i vrijednostima Studenca“, izjavio je Michal Senczuk, predsjednik Uprave Studenca.

„Danas smo dovršili proces prodaje Strahinjčice kojim ona svoje poslovanje nastavlja u sasvim novom obliku. Koristim priliku da se zahvalim svim našim partnerima s kojima smo surađivali dugi niz godina, kao i našim zaposlenicima s kojima smo zajedno gradili Strahinjčicu u desetljećima iza nas. Vjerujem da će pridruživanje Studencu donijeti nove ideje i osigurati daljnji rast i jačanje tržišnog udjela kompanije unutar naše regije,“ ovom prilikom izjavio je Miljenko Goluban, dosadašnji vlasnik Strahinjčice.

Sljedeća faza je integracija novog lanca i rebrandiranje prodavaonica u Studenac prodavaonice te obogaćivanje asortimana i uvođenje dodatnih usluga.