Manchester United tjedno igrače plaća više od 4 milijuna funti

Gradski suparnik Manchester City drugi je na listi s tjednom masom plaća od 3,87 milijuna funti, a slijedi londonski Arsenal koji trenutno za plaće tjedno izdvaja 3,45 milijuna funti

34
Manchester United
[Image by Karina Setiawan from Pixabay]

Uoči nove sezone Premier lige, Manchester United može se pohvaliti najvećim fondom za isplatu plaća u ligi. Prema podacima koje je objavio SafeBettingSites.com, Manchester United trenutno svojim igračima tjedno plaća približno 4,03 milijuna funti (4,67 mil. eura).

Manchester United je jedini klub Premier lige koji ima tjednu masu plaća veću od 4 milijuna funti. Gradski suparnik Manchester City drugi je na listi s tjednom masom plaća od 3,87 milijuna funti. City iza sebe ima sezonu u kojoj je osvojio tri naslova, ali su nakon sezone dopustili odlazak nekolicini svojih starijih igrača.

Slijedi Arsenal – klub iz sjevernog Londona trenutno tjedno za plaće izdvaja 3,45 milijuna funti. Drugi londonski velikan, Chelsea, otpuštanjem svojih starijih igrača i potpisivanjem mladih uspio je smanjiti svoje tjedne troškove plaća na 3,05 milijuna funti, što je znatno niže od ranije spomenutih momčadi.

Liverpool također prolazi kroz tranziciju i dopustio je velikom broju svojih igrača da odu tijekom ljeta. Očekuje se da će klub tijekom ljeta potpisati još neka nova imena, ali njihov trenutni tjedni fond za plaće iznosi samo 2,78 milijuna funti – što je znatno niže od klubova iz Manchestera.

Klubovi koji su u prošloj sezoni izborili plasman u Premier ligu općenito izdvajaju znatno manje iznose za plaće igračima u usporedbi s etabliranim klubovima Premier lige. Tako i ove godine tri nova premijerligaša imaju najmanje fondove za plaće.

Međutim, jedan od njih, Luton Town, ističe se skromnim fondom od samo 112 tisuća funti. Usporedimo li taj iznos s onim koji izdvaja Manchester United, riječ je o 36 puta manjem iznosu.

Sheffield United s tjednom masom od 272 tisuće funti je tek nešto rastrošniji, a najviše plaće među promoviranim ligašima ima Burnley. Klub koji je lani osvojio Championship, drugi rang engleskog nogometng natjecanja, trenutno za plaće tjedno izdvaja 441 tisuću funti.

Brentford je vjerojatno najimpresivnije ime na popisu s obzirom na to da je klub prošle sezone završio na 9. mjestu Premiershipa. Londonski klub trenutno ima tjedni fond plaća od 660 tisuća funti – tek 17. po veličini u ligi. Sljedeći je Bournemouth s tjednim fondom za plaće od 834 tisuće funti. Lani su se borili za opstanak, a sezonu su završili na 15. mjestu.