Obnavlja se izletište Vila Garić u Podgariću

Motel Vila Garić izgrađen uz jezero pedesetih godina prošlog stoljeća postat će hotel s 4 zvjezdice. U obnovu će se uložiti oko osam milijuna eura

43
Vila Garić
Vila Garić [Izvor: TZ Bjelovarsko-bilogorske županije]

Ministarstvo turizma pokrenulo je investicijski ciklus u kontinentalnom turizmu koji će se financirati novcem iz europskih fondova osiguranim Nacionalnim planom oporavka i otpornost i iz državnog proračuna. Među 13 najvećih projekata pet je iz županija sa sjevera Hrvatske.

Jedan od projekata je i rekonstrukcija izletišta u Podgariću, motela građenog pedesetih godina uz jezero. Vila Garić postat će hotel s 4 zvjezdice. U obnovu će se uložiti oko osam milijuna eura, prenosi HRT.

Obnovljena Vila Garić nudit će smještaj za šezdesetak gostiju, nove apartmane, konferencijske dvorane te edukacijski centar. Obnovljeni hotel trebao bi biti otvoren potkraj iduće godine.

Vila Garić nalazi se u moslavačkom selu Podgarić koje je desetljećima odredište brojnih izletnika koji posjećuju Moslavačku goru, danas Regionalni park prirode. Osim prirodnog okruženja, razlog posjeta je i povijesna baština koju čini srednjovjekovna utvrda Garić-grad i futuristički “Spomenik revoluciji” te brojne druge utvrde poput Jelengrada ili Košuta grada. Objekt je smješten u lovištu Zapadna Garjevica, a posljednjih sedam godina njime je upravljao Hrvatski lovački savez.