Valamar proširio portfelj u Obertauernu hotelom Kesselspitze

Hotel Kesselspitze do sada je bio u vlasništvu obitelji Lürzer koja slovi kao lider razvoja i inovacija u ponudi čitave Obertauern destinacije

32

Valamar nastavlja sa širenjem portfelja u Obertauernu u Austriji preuzimanjem luksuznog hotela Kesselspitze, koji će tako postati treći hotel pod upravljanjem Valamara u Obertauernu i prvi Valamar Collection hotel u Austriji. Hotel Kesselspitze do sada je bio u vlasništvu obitelji Lürzer koja slovi kao lider razvoja i inovacija u ponudi čitave Obertauern destinacije.

Internacionalizacija portfelja s fokusom na zimska odredišta u alpskoj regiji jedan je od strateških ciljeva Valamara od 2018. godine i otvaranja prvog hotela s četiri zvjezdice pod Valamar brendom u Obertauernu – Valamar Obertauern hotela. Sljedeći korak u širenju austrijskog portfelja bila je akviziciju hotela Marietta u Obertauernu 2021. te postavljanje nove vlasničke strukture u Valamar A GmbH, SPV društvu u kojem Valamar ima ulogu manjinskog investitora, ali pruža usluge hotelskog upravljanja cjelokupnom portfelju.

Hotel Kesselspitze s pet zvjezdica jedan je od najpoznatijih hotela u Obertauernu: ima 66 ključeva, restoran, unutarnji bazen i wellness sadržaje. Nalazi se na izvrsnoj lokaciji s neposrednim pristupom skijaškim stazama. Valamar Collection brend predstavlja najvišu razinu usluga i udobnosti za goste te niz usluga s potpisom koje će Valamar nuditi i gostima hotela Kesselspitze. Kao prvi Valamar Collection hotel u Austriji otvorit će se već u zimskoj sezoni 2022./2023.

“Internacionalizacija poslovanja putem širenja portfelja u zimskim destinacijama Alpa strateški je cilj Valamara. Akvizicija trećeg hotela u Obertauernu predstavlja još jedan značajan korak u realizaciji sinergija poslovanja, posebno zapošljavanja naših sezonskih zaposlenika na cijelu godinu”, izjavio je Željko Kukurin, predsjednik uprave Valamar Riviere.

Valamar planira nastaviti ulaganja u kvalitetu portfelja u Austriji, pa će tako Valamar Obertauern Hotel 4* sezonu 2022./2023. dočekati obogaćen novim unutarnjim bazenom čija je izgradnja u tijeku.