Valamar iduće godine ulaže 705 milijuna kuna

U sljedećoj godini bit će dovršen Valamar Girandella Resort u sklopu kojeg će se otvorenjem prvog Kinderhotela s pet zvjezdica u Hrvatskoj završiti repozicioniranje Rapca u vodeću odmorišnu destinaciju na Jadranu

112
Valamar ulaganja 2018.

Nakon što su nadzornici Valamar Riviere te Imperiala odobrili ulaganja od 633 odnosno 72 milijuna kuna, potvrđeno je kako će Valamar grupa u 2018. godini uložiti ukupno 705 milijuna kuna.

Nakon više od četiri milijarde kuna do sada realiziranih investicija, Valamar Rivera nastavlja sa značajnim ulaganjima u sklopu investicijskog ciklusa vrijednog dvije milijarde kuna do 2020. godine, objavljeno je iz kompanije.

Prvi Kinderhotel s pet zvjezdica

Podsjećaju kako je u ovoj godini Valamar ukupnim ulaganjima od 906 milijuna kuna realizirao najveći godišnji investicijski ciklus u hrvatskom turizmu i otvorio 1.000 novih radnih mjesta.
Za 2018. godinu predviđen je dovršetak Valamar Girandella Resorta u sklopu kojeg će se otvorenjem prvog Kinderhotela s pet zvjezdica u Hrvatskoj završiti repozicioniranje Rapca u vodeću odmorišnu destinaciju na Jadranu.

Investicijama u kampove u Istri i na otoku Krku nastavit će se strategija intenzivnog ulaganja u segment premium kampiranja. U Dubrovniku je u fokusu repozicioniranje hotela Valamar Argosy prema gostima više platežne moći, dok se na otoku Rabu investicijama u ukupnom iznosu od 72 milijuna kuna i obnovom hotela Imperial pokreće novi razvojni ciklus.

Otvaranje 600 novih radnih mjesta

Investicijski ciklus od 705 milijuna kuna u 2018. godini nastavak je strategije značajnih ulaganja Valamar Riviere i repozicioniranja portfelja prema turizmu visoke kvalitete. Podizanje kvalitete ponude zahtijeva i promjenu strukture zapošljavanja pa se planira otvaranje oko 600 novih radnih mjesta.

Valamar je ove godine zaposlio 420 djelatnika na neodređeno vrijeme. Otvorena su nova radna mjesta svih profila: menadžera u hotelskim operacijama, IT stručnjaka, djelatnika u prodaji i marketingu, kuhara, konobara, recepcionara, djelatnika u domaćinstvu.

Prosječna plaća u Valamaru za oko 20 posto je veća od prosjeka industrije i progresivno raste. S rastom zaposlenosti i prosječne plaće Valamar je potvrdio poziciju jednog od najpoželjnijih poslodavaca u turizmu i Hrvatskoj.

Kompanija vrijedna sedam milijardi kuna

„Uspjeh i rast Valamar Riviere temelji se na ulaganjima u proizvode, djelatnike i turističke destinacije vodeći brigu o održivom i društveno odgovornom razvoju. U 2018. godini nastavljamo s ulaganjima u hrvatski turizam s ambicijom daljnjeg dvoznamenkastog rasta poslovanja“, istaknuo je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Valamar Riviera zapošljava 6.000 djelatnika, ostvaruje više od 1,7 milijardi kuna prihoda i više od 600 milijuna operativne zarade godišnje. Vrijednost kompanije je sedam milijardi kuna s prosječnim godišnjim rastom dionice od preko 30 posto. U portfelju Valamara je 30 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta koji dnevno mogu ugostiti 56.000 gostiju. Destinacije Poreč, Rabac, Rab, Krk i Dubrovnik u kojima posluje Valamar među vodećima su u Hrvatskoj.