booking.com startup

Booking.com Booster novi je program poticaja Booking.coma, globalnog lidera u povezivanju putnika s najvećim izborom različitih vrsta smještaja. Kreiran je kako bi prepoznao, financirao i kao mentor pomagao startup tvrtkama diljem svijeta koje imaju plan pozitivno utjecati na globalni turizam. Program će se tijekom tri tjedna lipnja održati u Amsterdamu i završit će prilikom za osvajanje stipendija Booking.coma u iznosu do čak 500.000 eura.

Novi program dodatak je postojećoj inicijativi Booking.com Cares koja spaja zaposlenike s lokalnim neprofitnim organizacijama koje rade na poboljšanju turističkih odredišta diljem svijeta.

Cilj programa

Cilj ovog programa jest poduprijeti startup tvrtke posvećene održivom turizmu u sljedećim područjima: zaštita okoliša, očuvanje kulturne baštine i/ili promoviranje rasta u turizmu koji podupire i razvija lokalno gospodarstvo i zajednicu.

“Putem programa Booking.com Booster želimo pomoći tvrtkama u održivom turizmu da ubrzaju svoj rast i tako prošire svoj utjecaj na globalnu razinu. Prepoznavanjem i financiranjem startup tvrtki koje se izdvoje svojim programom, dijeljenjem poslovnog znanja i suradnjom možemo istražiti i saznati kako možemo najbolje zaštititi budućnost odredišta koja toliko volimo i kako bi naši pra-pra-praunuci mogli nastaviti uživati u njima još mnogo godina”, kaže Gillian Tans, izvršna direktorica Booking.coma.

Booking.com Booster pokrenut je u suradnji s partnerskom organizacijom Impact Hub i uključuje radionice, predavanja i coaching uz stručnjake za turizam, kao i priliku za osvajanje stipendija iz fonda Booking.coma. Nakon programa u Amsterdamu, manja skupina odabranih startup tvrtki dobit će nekoliko mjeseci tjednog mentorstva stručnih sponzora Booking.coma.

Booking.com prihvaća prijave zainteresiranih startup tvrtki iz cijelog svijeta do 1. ožujka 2017.