Startup srijeda: Financiranje startupa i malih poduzeća

U srijedu 22. ožujka u 17.30 bit će organizirana panel rasprava na kojoj će se predstaviti svi oblici financiranja - od poslovnih anđela do VC fondova

81
startup srijeda

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) organizira i poziva sve zainteresirane na Startup srijedu pod nazivom financiranje startupa i malih poduzeća. Događaj će se održati 22. ožujka u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Rooseveltov trg 2 (Zagreb) s početkom  u 17.30 sati.

Na Startup srijedi sudjelovat će Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, Matko Bošković, voditelj SEED programa u agenciji HAMAG BICRO, Mirela Đuran, voditeljica odjela za mikro poduzetnike u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR), Jure Mikuž, managing partner u VC fondu South Central Ventures te moderator Adrian Ježina, investitor i član CRANE-a. Kroz panel raspravu predstavit će se svi oblici financiranja, od poslovnih anđela i VC fondova do svih ostalih javno-privatnih modela te programa namijenjenih poticanju poduzetnika u ranim fazama.

Konkretni poslovni modeli

Nakon panel rasprave predavanje će održati Marko Ćapeta, član uprave Bulb Technologies zadužen za business development. Bulb Technologies je hrvatska tvrtka koja se bavi razvojem rješenja za upravljanje telekom uslugama. Početkom 2017. osigurali su investiciju u vrijednosti 2 milijuna eura od VC fonda South Central Ventures uz pomoć koje kreću u ekspanziju na međunarodna tržišta. U predavanju na Startup srijedi Marko će predstaviti Bulb Technologies i njihov poslovni model te objasniti proces osiguravanja investicije i prednosti rada s VC fondovima.

Kao poseban dodatak na Startup srijedi, Unique Travel Set će ekskluzivno objaviti početak Kickstarter kampanje kojom će osnivačice startupa Rašeljka Maras i Katarina Džale prikupljati 26.000$ i lansirati svoj proizvod na globalno tržište. U kratkom predavanju objasnit će proces pripreme kampanje i prijavu na Kickstarter.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže Startup srijedi i iz prve ruke saznaju kako mogu financirati svoj startup ili malo poduzeće. Startup srijeda je besplatna za sve zainteresirane, no zbog ograničenog broja mjesta potrebno je potvrditi svoj dolazak.