„Poduzetnici budućnosti“ – natječaj za mlade poduzetnike

HUP nastavlja poticati poduzetništvo među mladima natječajem „Poduzetnici budućnosti“ a,nagradit će poduzetničke projekte timova srednjih škola s ukupno 250.000 kuna

307
Poduzetnici budućnosti

Hrvatska udruga poslodavaca pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te uz partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj ponovno je pokrenula natječaj namijenjen srednjim školama u kojem će biti nagrađeni najbolji poduzetnički projekti i ideje.

Na taj način HUP želi potaknuti aktivniju promociju poduzetništva među mladima te pobuditi veći interes mladih za bavljenje poduzetništvom.

„Za razvoj našega društva neophodno je poticati mlade na inovativno promišljanje i stvaranje dodane vrijednosti kroz bavljenje poduzetništvom. Važno je da mladi već u srednjoškolskoj dobi shvate da mogu biti kreatori svoje budućnosti, a ne samo pasivni promatrači – poslodavci koji će zapošljavati, a ne samo zaposlenici u kompanijama. Očekujemo da će se kroz osmišljavanje projektnih ideja kod mladih potaknuti i kreativno razmišljanje te da će na praktičnom primjeru naučiti što je sve potrebno kako bi se u razvoju projekta došlo od ideje do njene realizacije. Mladi su naša budućnost i jedino oni dugoročno mogu doprinijeti jačem gospodarskom razvoju zemlje.“ – istaknula je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.

Fond nagrada 250.000 kuna

Prošlogodišnji natječaj „Poduzetnici budućnosti“ izazvao je velik interes među srednjoškolcima te je zaprimljenih prijava bilo više od 175, a prvih pet najboljih projekata predstavljeno je na Danu poduzetnika gdje su i uručene nagrade timovima učenika i njihovih učitelja-mentora.

HUP će i ove godine nagraditi ukupno 25 projekata srednjih škola – pet najboljih dobiva nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, pet sljedeće rangiranih (6.- 10. mjesto) nagradit će se s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata (11.-25. mjesto) dobit će po 5.000 kuna.

Rok za prijavu do 15. travnja

Ovogodišnji natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna otvoren je do 15. travnja 2019., a nositelji prijava za sudjelovanje su škole. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje trebaju se uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika te škole.