Prijavite se za Smart City Challenge hackathon Splitu

Prijave traju do 15. studenog 2020. Broj sudionika je ograničen, a rezultati prijava će biti objavljeni 16. studenog. Najbolji timovi će podijeliti nagradni fond od 20.000 kuna

40
Smart City Challenge hackathon

Smart City Challenge hackathon je maratonsko natjecanje koje će se održati od subote 21. studenog do nedjelje 22. studenog u sklopu Global Entrepreneurship Weeka. Sudionici će imati 24 sata da razviju rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet stvari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje ili pametni građani.

Prijave traju do 15. studenog 2020. Broj sudionika je ograničen, a rezultati prijava će biti objavljeni 16. studenog.

Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, te da kasnije nastave razvoj uz podršku partnera uključenih u projekt.

Natjecanje se organizira u suradnji s Gradom Splitom, a najbolji timovi će podijeliti nagradni fond od 20.000 kuna. Organizatori su Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split i tvrtka Lil Code Lab.

Program razvijen u suradnji s projektom složenog imena – Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga . koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

Zbog pandemije ovogodišnje izdanje hackathona održat će se u online formatu, preko platforme Microsoft Teams.

Smart City Challenge hackathon trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina starosti.

Timovi će nakon natjecanja imati na raspolaganju dodatnih 5 minuta kako bi svoj projekt predstavili stručnom žiriju. Kako bi natjecateljima što kvalitetnije razvili ideju u prototip, pomagat će im mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz inkubator.