ZABA omogućila posebne pogodnosti članovima Hrvatske poljoprivredne komore

Zagrebačka banka će članovima HPK, uz povoljnije uvjete financiranja, pružiti i besplatne edukacije u cilju poboljšanja financijske pismenosti i olakšavanje snalaženja u poslovnom svijetu.

u 15:09 Zadnja izmjena: 10.12.2018 u 15:09
133
Hrvatska poljoprivredna komora
Mladen Jakopović, predsjednik HPK, Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke, Eugen Paić Karega, član Uprave Zagrebačke banke

Zagrebačka banka i Hrvatska poljoprivredna komora (HPK) potpisale su u četvrtak sporazum kojim se članovima Komore omogućuje povoljnije financiranje, povoljnije transakcijske usluge, ali i ciljane edukacije.

Prilikom potpisivanja sporazuma Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke, poručila je: „Suradnja s HPK samo je još jedan korak kojim poljoprivrednicima olakšavamo poslovanje s bankom. Omogućavamo im da se fokusiraju na održivost i razvoj svojih poljoprivrednih gospodarstava, ulažu i šire se. Banka je tu da brine za sve što im je pri tome važno. Osim povoljnih uvjeta financiranja te edukacija, na raspolaganju su im i poduzetnički bankari koji im mogu pomoći savjetima kako racionalnije upravljati financijama te koji model financiranja je za njih najprikladniji“

Ciljane edukacije i povoljniji uvjeti financiranja

Zagrebačka banka će članovima HPK pružiti besplatne edukacije u cilju poboljšanja financijske pismenosti i olakšavanje snalaženja u poslovnom svijetu. Za njih će se održavati predavanja i radionice koji će se temeljiti na savjetima za pokretanje poslovanja, mogućnostima financiranja, privlačenju EU fondova te izradi poslovnog plana, a bit će prilagođene ciljano prema potrebama poljoprivrednika.

Dodatna pogodnost za članove Hrvatske poljoprivredne komore je i kreditiranje kratkoročnim i dugoročnim agrokreditima, specijalno namijenjenim poduzetnicima koji se bave poljoprivredom. Agrokreditima je moguće financirati sve što je potrebno u jednom ili više ciklusa proizvodnje – sjeme, sadni materijal, gnojivo i gorivo, zaštitna sredstva, održavanje mehanizacije, isplatu plaća i podmirenja poreznih obveza.

Osim financiranja, posebna pogodnost isključivo za članove HPK je i značajnije niža naknada za obradu kredita. Također, poljoprivrednici imaju pravo na besplatno otvaranje transakcijskog računa u banci uz početno korištenje paketa usluga bez naknade, a omogućene su im i pogodnosti korištenja prihvata kartica po povoljnijim uvjetima.

„Suradnja sa Zagrebačkom bankom je nastavak rada krovne organizacije poljoprivrednika kojima omogućavamo povoljnije uvjete poslovanja te educiranje naših članova u ovim izazovnim vremenima. Bolja pristupačnost i jeftinije financiranje je svakako jedan od ključnih segmenata poslovanja svakog tržišno usmjerenog poljoprivrednog subjekta. Poljoprivreda je strateška grana hrvatskog gospodarstva, a mi smo ti koji našim poljoprivrednicima moramo pomoći da postanu konkurentniji za sve zahtjevnijem tržištu“, izjavio je Mladen Jakopović, predsjednik HPK.