RWE preuzeo 5000 kupaca električne energije od tvrtke 220V

Ovo je druga RWE-ova akvizicija na tržištu električne energije u 2018. godini, nakon što je nedavno preuzeo portfelj Hrvatskog Telekoma.

u 16:13 Zadnja izmjena: 10.12.2018 u 16:13
121
RWE Hrvatska
Karl Kraus CEO_RWE Hrvatska

RWE, drugi najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, preuzeo je s početkom prosinca 5000 kupaca iz kategorije kućanstva od opskrbljivača 220V. Ovo je druga RWE-ova akvizicija na tržištu električne energije u 2018. godini, nakon što je nedavno preuzeo portfelj Hrvatskog Telekoma.

RWE danas opskrbljuje gotovo 200.000 kućanstava i poslovnih korisnika u Hrvatskoj plinom, električnom energijom i brojnim E+ proizvodima za smanjenje potrošnje energenata i ostvarivanje značajnih ušteda.

Tvrtka istovremeno razvija vlastitu plinsku mrežu putem akvizicija lokalnih distributera plina pa je, tako, u ovoj i prošloj godini RWE uspješno preuzeo tvrtke Montcogim-plinara, Koprivnica plin i Koprivnica Opskrba.

RWE Hrvatska dokazuje da je snažna i otporna kompanija. Unatoč nepovoljnim tržišnim uvjetima u Hrvatskoj i Europi, nastavljamo rasti – i organski i putem akvizicija. Svim našim kupcima nudimo usluge i proizvode koji im omogućuju da ostvare konkretne pogodnosti i uštede u svojim kućanstvima i tvrtkama“, rekao je Karl Kraus, predsjednik Uprave RWE Hrvatske.