HZZ promijenio način prijave u evidenciju nezaposlenih

Za online prijavu u evidenciju Zavoda za zapošljavanje i podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu korisniku je potreban samo token banke, e-osobna iskaznica ili vjerodajnica FINA-e.

361

Nezaposlene osobe i ostali tražitelji zaposlenja od utorka, 5. prosinca, mogu se prijaviti u evidenciju Zavoda za zapošljavanje putem online prijave te podnijeti online zahtjev za novčanu naknadu.

Online prijava i Online zahtjev za novčanu naknadu nove su online usluge Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojima je omogućena brža i jednostavnija prijava u evidenciju Zavoda i podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu za što je korisniku potreban samo token banke, e-osobna iskaznica ili vjerodajnica FINA-e.

Prijava u evidenciju nezaposlenih osoba i podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu i dalje se može obaviti i osobnim dolaskom u podružnicu HZZ-a prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta, ili preporučeno poštom. Prijava u evidenciju Zavoda i podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu putem e-maila od 6. prosinca više nije moguća.

Sastavni dio prve prijave je i registracija na portalu Burza rada koja uključuje i verifikaciju e-mail adrese. E-mail adresa se verificira tako da se u Kontakt podacima u polje E-mail upiše ispravna e-mail adresa i klikne na tipku Verificiraj. Nakon što zaprimite e-mail poruku u svoj inbox, potrebno je kliknuti na poveznicu za verifikaciju koja će Vas preusmjeriti na portal gdje će biti prikazana poruka o uspješnoj verifikaciji, te će Vaša e-mail adresa biti upisana u sustav kao valjana.

Ako uskoro nakon klika na tipku Verifikacija na navedenu e-mail adresu ne dobijete potvrdu, provjerite je li upisana adresa ispravna, kao i svoj spam ili junk folder.