Infrastruktura za novih 18 parcela u poduzetničkoj zoni na istoku Čakovca

Na površini od 24 hektara uredit će se 18 građevinskih parcela. Projekt je vrijedan 12,4 milijuna kuna, a 80 posto sredstava namaknuto je iz fondova Europske unije.

67
poduzetnička zona Čakovec

Za nekoliko dana počinju radovi na uređenju poduzetničke zone u istočnom dijelu Čakovca. Na površini od 24 hektara uredit će se 18 građevinskih parcela. Projekt je vrijedan 12,4 milijuna kuna, a 80 posto sredstava namaknuto je iz fondova Europske unije.

Riječ je o zemljištu koje je bilo vojni poligon, a prije desetak godina dodijeljeno je Međimurskoj županiji.

“Dobit ćemo 18 novih, komunalno potpuno opremljenih parcela, s kanalizacijom, vodovodom, rasvjetom i asfaltiranim pristupnim cestama”, rekao je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

S obzirom na veličinu Zone i prometni položaj te blizinu poduzetničkih potpornih i obrazovnih institucija, izgradnja infrastrukture, čime će se dodatno povećati atraktivnost poduzetničke zone, logičan je nastavak aktivnosti grada Čakovca na stvaranju preduvjeta za unapređenje poslovanja malih i srednjih poduzetnika.

Kroz proces javne nabave za izvođača je odabran konzorcij u kojem su čakovečke tvrtke Đurkin d.o.o. i Tegra d.o.o. Nadzor je povjeren tvrtki Ingolab d.o.o. iz Čakovca.

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Darko Horvat rekao je kako Ministarstvo kreće u opremanje 59 poduzetničkih zona diljem Hrvatske, od kojih se četiri nalaze u Međimurskoj županiji.

“Četiri prijave iz Međimurske županije išle su prema Ministarstvu. Sve četiri su prošle, a jedna od njih je ona grada Čakovca. Odobrili smo maksimalan intenzitet potpore koji smo mogli. Želja i namjera nam je da stvorimo pretpostavke kako bi prvi sljedeći investitor koji bude želio doći na ovaj prostor imao uređenu poduzetničku infrastrukturu na kojoj će vrlo brzo dobiti sve potrebne dozvole za građenje, a nakon toga otvorio nova kvalitetna radna mjesta”, rekao je Horvat.

Očekuje se da će prva radna mjesta u novoj poduzetničkoj zoni biti otvorena u 2021. godini.