Otvorene prijave za natjecanje Young Lions Croatia

Nova generacija kreativaca uskoro će imati priliku konkurirati za titulu budućih zvijezda komunikacijske industrije. Natjecanje Young Lions Croatia, održat će se u Zagrebu 4. i 5. ožujka

95
Young Lions Croatia
Nikola Zinic_foto Domagoj Kunic

Natjecanje Young Lions Croatia, koje će se održati u Zagrebu 4. i 5. ožujka 2022., prilika je za novu generacija kreativaca da se uključe u borbu za titulu budućih zvijezda komunikacijske industrije. Prijave su otvorene do 25. veljače, a prijavnica i sve druge informacije dostupne su na službenoj stranici natjecanja.

Kreativci do 31 godine starosti na raspolaganju imaju pet natjecateljskih kategorija: Design, Digital, Media, Print i PR, te biraju područje u kojem najbolje mogu iskazati lavovsku snagu.

„Sudjelovanje na natjecanju Young Lions način je da mladi kreativci odmjere snage sa svojim vršnjacima. To je prilika da testiraju sami sebe, da se stave na kartu kreativne industrije. Agencijama je to prilika da pokažu rezultate rada sa svojim mladim snagama. Doći do ideje na Young Lionsima nije lako. Imate 24 sata da je osmislite i prezentirate. To je svojevrsni kreativni hackathon. Osobno se uvijek veselim rješenjima jer ocrtavaju budućnost naše industrije“, poručio je Nikola Žinić (chief creative officer, Bruketa&Žinić&Grey), član Organizacijskoga odbora Dana komunikacija dezigniran za natjecanje Young Lions.

24 sata za kreativu i prezentaciju

Partner natjecanja Young Lions Croatia je  E.ON Hrvatska, a domaćin je Zagrebački inovacijski centar (ZICER). Nakon okupljanja i predstavljanja briefa svi spremni na lavovski posao naći će se u komunikacijskoj divljini, iz koje u timu od dvoje moraju izaći unutar 24 sata s kreativnim rješenjem za klijenta. Pomoć im, u vidu kreativnih materijala, nudi kreativni partner natjecanja Shutterstock, koji natjecateljima otvara svoju bazu.
Najbolji tim predstavljat će Hrvatsku na online natjecanju Cannes Young Lions, a potom i iskusiti nevjerojatnu energiju kanskog festivala Cannes Lions.

Važno je istaknuti i da je Young Lions natjecanje humanitarnog karaktera – klijent čiji brief mladi lavovi rješavaju svake je godine neprofitna humanitarna organizacija ili organizacija civilnog društva. Klijentu se završetkom natjecanja ustupaju kreativna rješenja natjecateljskih timova.

Prijave do 25. veljače

„Velike promjene uvijek su bile rezultat znatiželje, neumorne upornosti i hrabrosti. Kao energetska kompanija E.ON je usmjeren stvaranju održivije budućnosti koju vrijedi živjeti generacijama koje dolaze. Upravo te generacije, koje preispituju status quo, razmišljaju inovativno i otvoreno te stvaraju ideje i rješenja koja prije nisu postojala u fokusu su natjecanja Young Lions. Zato smo ponosni što možemo dati doprinos ovom natjecanju koje će ponuditi rješenja koja će učiniti stvarnu razliku i pomoći odabranoj neprofitnoj organizaciji da sutrašnji svijet učini boljim mjestom“, izjavila je Sandra Koroljević, stručnjakinja za korporativne komunikacije E.ON Hrvatske i članica ovogodišnjeg žirija Young Lionsa.

Osim podizanja društvene svijesti, ovaj format pomaže natjecateljima u razvijanju kreativnih vještina, nošenju s vremenskim pritiskom, izgrađivanju komunikacijske sposobnosti i samostalnog donošenja odluka – a najbolji natjecateljski tim imat će priliku dokazati se na globalnoj sceni na online svjetskom natjecanju kreativnosti Cannes Young Lions i sa sigurnošću zacrtati svoj put uspjeha, a potom i otputovati u Cannes na najveći festival kreativnosti.

Ako ste spremni na izazov koji vam može unaprijediti karijeru i promijeniti život, vaša priča počinje upravo ovdje – na Young Lions Croatia. Sve detalje provjerite na službenoj stranici natjecanja i sa svojim se kreativnim partnerom ili partnericom prijavite se do 25. veljače 2022.!