Plenković potvrdio nastavak mjera pomoći gospodarstvu i u svibnju

Nastavit ćemo s mjerama od 4000 kuna za svibanj, nastavit ćemo s mjerama za skraćeno radno vrijeme i s mjerom za pokrivanje fiksnih troškova za one koji doista imaju te efekte, najavio je predsjednik Vlade Andrej Plenković

41
mjera pomoći gospodarstvu
Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ipak je prekinuo šutnju i 26. travnja objavio je da će Vlada i u svibnju nastaviti provoditi mjere za očuvanje radnih mjesta.

“Najvažnija poruka hrvatskoj javnosti u ovom nastupu pred medijima je da ćemo nastaviti s mjerama od 4000 kuna za svibanj, nastavit ćemo s mjerama za skraćeno radno vrijeme i s mjerom za pokrivanje fiksnih troškova za one koji doista imaju te efekte. Međutim, kao što vidite, veliki broj naših kompanija radi normalno. To se vidi i po poreznim prihodima i po nizu drugih aktivnosti. U tom balansu održavanja ekonomije i financija i zdravstvene sigurnosti, mislim da nastavljamo jedinim mogućim putem”, rekao je Plenković.

Do sada je potporama za očuvanje radnih mjesta obuhvaćeno više od 680 tisuća radnika i više od 111 tisuća poslodavaca. Ukupno je do sada u okviru ove mjere isplaćeno gotovo 10 milijardi kuna.