Tomislav Ćorić: Mjere će ići onoliko dugo koliko bude potrebno

Do relaksacije u gospodarstvu nije došlo, tako da mislim da vam je odgovor na pitanje hoćemo li i dalje asistirati logičan i pretpostavljam očekivan, rekao je ministar gospodarstva Tomislav Ćorić prilikom posjeta tvornici Jedinstvo u Krapini

21
Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, posjetio je Krapinu. Tom prilikom obišao je i tvornicu Jedinstvo koja je do sada isporučila petstotinjak stambenih kontejnera za stanovnike Banije.

Poručio je kako gospodarstvo može i dalje računati na pomoć Vlade, ali nije otkrio hoće li država u svibnju i dalje davati potpore za očuvanje radnih mjesta.

“Konzultacije na tu temu se vode i bit ćete obaviješteni već za nekoliko dana. Nije to samo mjera od 4000 kuna, tu su i mjere kreditnih linija, HAMAGA prije svega, tu su i mjera podmirenja fiksnih troškova”, rekao je Ćorić. “Ići ćemo s tim onoliko dugo koliko bude potrebno. Do relaksacije u gospodarstvu nije došlo, tako da mislim da vam je odgovor na pitanje hoćemo li i dalje asistirati logičan i pretpostavljam očekivan.”

Zagorsko gospodarstvo pokazalo se izuzetno otpornim u pandemiji. Kad se zbroje rezultati, pad gospodarstva u 2020. godini u Krapinsko-zagorskoj županiji neće biti veći od 3 posto.

“Europa se otvorila. Na krugu imamo 300 kontejnera. Svi su za Njemačku. Dakle, mi radimo dobro. Ali ako bude prilike za nekakva sredstva, mi ćemo se natjecati”, poručio je Josip Mihalić, predsjednik Uprave Jedinstva.