Slatina dobiva poduzetnički inkubator s 11 ureda

Projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvaća gradnju dva nova poduzetnička inkubatora u Pitomači i Orahovici te prenamjenu zgrade starog Doma zdravlja u poduzetnički inkubator u Slatini

u 10:55 Zadnja izmjena: 02.12.2018 u 8:40
80
Slatina poduzetnički inkubator
Stara zgrada Doma zdravlja u Kolodvorskoj ulici u Slatini adaptirat će se u poduzetnički inkubator

U obnovljenom Poduzetničkom inkubatoru u Slatini do 1. srpnja iduće godine bit će otvoreno 11 novih ureda za mlade poduzetnike. Virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao je ovog tjedna ugovore o radovima i nadzoru na rekonstrukciji i prenamjeni stare zgrade Doma zdravlja u Slatini u kojoj će biti poduzetnički inkubator.

Ugovor za rekonstrukciju vrijednu 8,67 milijuna kuna potpisan je s tvrtkom Građenje Marković iz Slatine, dok će stručni nadzor nad projektom obaviti tvrtka Trinas projekt iz Osijeka, Ugovor o nadzoru vrijedan je 171.250 kuna.

“Ovo je posljednji ugovor koji smo potpisali s izvođačima radova u sklopu projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, za što smo od Ministarstva gospodarstva dobili bespovratno 20 milijuna kuna. Poduzetnički inkubator u Slatini imat će 11 novoopremljenih ureda za mlade poduzetnike početnike. Za razliku od inkubatora u Pitomači i Orahovici, slatinski će biti višenamjenski jer će imati i kreativni studio, kao i opremu za krojenje i šivanje”,  istaknuo je župan Andrović.

>>Orahovica i Pitomača dobivaju poduzetničke inkubatore

Mreža poduzetničkih inkubatora

Projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvaća gradnju dva nova poduzetnička inkubatora u Pitomači i Orahovici te prenamjenu zgrade starog Doma zdravlja u poduzetnički inkubator u Slatini. Nakon završetka ovog projekta  Pitomača, Orahovica i Slatina raspolagat će s 48 novih prostora za poduzetnike.

Četvrti poduzetnički inkubator užupaniji je virovitički kojii već godinama uspješno radi.

“Otvorit će se nova radna mjesta, a poduzetnicima početnicima vjetar u leđa bit će povoljni uvjeti jer će im Županija prve godine platiti smještaj”, dodao je župan Andrović.