Velika Gorica i ZIP pokreću #StartupVG

Dvodnevno natjecanje je prilika za sve mlade koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali

110
StartupVG

Grad Velika Gorica u suradnji sa Zagrebačkim inkubatorom poduzetništva (ZIP) organizira 25. i 26. ožujka #StartupVG – natjecanje za razvijanje ideja i poduzetničkih projekata.

Dvodnevno natjecanje je prilika za sve mlade koji imaju ideju za poslovni pothvat, ali nemaju odgovarajući tim i znanja kako bi ju realizirali. Namijenjeno je i onima koji imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti razvoju projekata i željeli bi se pridružiti nekom od poduzetničkih timova.

Natjecateljima će pomagati mentori, vrsni stručnjaci za pokretanje startup projekata, koji će startup timovima nastojati prenijeti vlastiti poduzetnički entuzijazam i znanja.

“Grad Velika Gorica nizom mjera želi omogućiti razvoj poduzetništva i gospodarstva, koji su generator razvoja svih ostalih segmenata gradskog života. Ovo natjecanje samo je početak mjera kojima želimo potaknuti naše mlade sugrađane na razvijanje poslovnih ideja i osamostaljivanje u vlastitom poslovnom izazovu”, tumači gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Pobjedniku 10.000 kuna

Prvi dan je rezerviran za formiranje timova, definiranje i razvoj ideja. Ideje se razrađuju definiranjem poslovnog modela, marketinškog plana i pripremom prezentacije – pitcha. Drugog dana će timovi prezentirati svoje ideje. Tri najbolja bit će nagrađena: Pobjednici će biti nagrađeni s 10.000 kn, drugoplasirani tim dobiva laptop HP Pavilion 15-p260nm, a treći tim novčanu nagradu od 2000 kuna.

Nagrade su osigurali partneri projekta Zagrebačka banka, Makromikro grupa i Poljoprom za trgovinu i usluge.

“Nadamo se da če se tijekom natjecanja kreirati timovi koji će i nakon završetka nastaviti raditi na svojoj ideji i postati startup s obećavajućom poslovnom budućnosti”, rekla je Tihana Marelja, voditeljica inkubatorskog programa ZIP-a.

“Projektom #StartupVG želimo potaknuti naše mlade da budu poduzetni i kreativni, želimo im pomoći i omogućiti da realiziraju svoje ideje. Projekt je ujedno i najava smjera u kojem će Grad Velika Gorica ići u segmentu poticanja i razvoja poduzetništva: ka stvaranju poduzetničke infrastrukture za poduzetnike početnike”, dodao je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU Grada Velike Gorice., uz zahvalu partnerima.

Prezentacija ideja počinje u subotu, 25. ožujka u 9 sati, na lokaciji Šetalište Franje Lučića 15. Prijave su moguće putem linka do 12 sati 22. ožujka.