Combis u Gavriloviću implementirao virtualni podatkovni centar

Za razliku od klasičnog podatkovnog centra koji se temelji na hardveru, softverski definirani podatkovni centar temelji se na virtualnoj infrastukturi koja se korisniku isporučuje kao usluga

104
virtualni podatkovni centar u Gavriloviću
Kristina Autischer, direktorica Sektora razvoja poslovnih procesa u Gavriloviću: Dobili smo modernu, agilnu i skalabilnu infrastrukturu koja je u koraku sa svim trenutnim trendovima u IT-u

Regionalna visokotehnološka ICT tvrtka Combis realizirala je projekt implementacije softverski definiranog podatkovnog centra (SDDC) u kompaniji Gavrilović, proizvođaču suhomesnatih proizvoda iz Petrinje. Rješenje je bazirano na VMware SDDC infrastrukturi i služi za funkcioniranje svih ključnih servisa i aplikacija na virtualizacijskom sloju.

Softverski definirani ili virtualni podatkovni centar, za razliku od klasičnog podatkovnog centra koji se temelji na hardveru, temelji se na virtualnoj infrastukturi koja se korisniku isporučuje kao usluga.

“Budućnost IT infrastrukture bez dileme je Software Defined Datacentar (SDDC) tehnologija jer bez brze, pouzdane, fleksibilne i lako upravljive infrastrukture nije moguće kvalitetno podržati potrebe poslovanja u današnje vrijeme. Cijeli IT ide u smjeru softverski definirane tehnologije i u budućnosti očekujem val implementacija ovog tipa”, rekao je Igor Dužević, direktor Sektora profesionalnih usluga i sistemske integracije u Combisu.

>>INA prva u Hrvatskoj dobila Cisco ACI rješenje u svom podatkovnom centru

Projekt obnove IT infrastrukture u Gavriloviću sastojao se od snimke stanja, arhitekture rješenja, implementacije, a nastavlja se kroz održavanje podatkovnog centra.

“Gavrilović ovim projektom dobiva modernu, agilnu i skalabilnu infrastrukturu koja je u koraku sa svim trenutnim trendovima u IT-u. Sva implementirana rješenja pomažu nam da mnogo lakše upravljamo kako redovnim IT potrebama, tako i u pogledu adopcije novih rješenja, širenja u cloud i/ili postavljanje hibridnog clouda”, rekla je Kristina Autischer, direktorica Sektora razvoja poslovnih procesa u Gavriloviću.

>>EMA štedi vrijeme i povećava produktivnost u pokretu

Projektom je, osim povećanja IT resursa, obuhvaćeno bolje upravljanje i skalabilnost na području diskovnog kapaciteta, viša razina sigurnosti i nadzora mrežne komunikacije unutar podatkovnog centra, kao i zaštita od gubitka podataka.