INA prva u Hrvatskoj dobila Cisco ACI rješenje u svom podatkovnom centru

Projekt koji je izveo Combis sastojao od implementacije Cisco Application Centric Infrastructure rješenja za upravljanje mrežnim okruženjem u podatkovnom centru te migracije servisa

u 21:00 Zadnja izmjena: 12.01.2018 u 9:58
261
Cisco ACI

Combis, jedan od vodećih pružatelja IT usluga u Hrvatskoj, implementirao je napredno softverski definirano rješenje (SDN) za podatkovne centre u naftnoj kompaniji INA. Projekt se sastojao od implementacije Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) rješenja za upravljanje mrežnim okruženjem u podatkovnom centru te migracije servisa.

Domagoj Pehar, Combis

Combis je realizirao prvu implementaciju Cisco ACI rješenja u Hrvatskoj, koje je bez dileme jedno od najboljih sustava za transformaciju na softverski definiranu tehnologiju – tehnologiju budućnosti.

Brzina i efikasnost

“Prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija dosad je bio zadatak koji je mogao potrajati danima ili čak tjednima. No, uz ovo rješenje automatizira se upravljanje unutar podatkovnog centra, u kojem se prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija realizira u minutama”, istaknuo je Domagoj Pehar, tehnički direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

“Ovim naprednim pristupom mreži omogućeno je najnaprednije upravljanje unutar podatkovnog centra, brzina i efikasnost”, dodao je Pehar.

“Projekt smo realizirali zajedno s certificiranim timom u Combisu s kojim smo osigurali visoko dostupan podatkovni centar baziran na tehnologijama i opremi nove generacije”, rekao je Marko Galetić, rukovoditelj upravljanja mrežnom infrastrukturom u Plavom timu, kompaniji INA Grupe.

Marko Galetić, Plavi tim (INA grupa)

“Mogućnost upravljanja kompletnim mrežnim okruženjem u podatkovnom centru s jedne točke znatno skraćuje vrijeme razvoja i implementacije novih aplikacija i servisa – što stvara najnapredniji data centar”, istaknuo je Galetić.

“Combis ima široku implementacijsku bazu u području podatkovnih centara, dugogodišnje iskustvo, certifikaciju te iznimni know-how”, komentirao je Mate Grbavac, sistem inženjer specijalist u Combisu i tehnički voditelj projekta u INA-i, nositelj svjetski prihvaćene CCIE Data Center certifikacije koja predstavlja najveće postignuće mrežne certifikacije u IT industriji.