Hub za razvoj digitalne izvrsnosti

IBM je otvorio Digital Excellence Hub u Hrvatskoj iz kojeg će lokalni IBM-ovi stručnjaci pružati napredne usluge korisnicima širom svijeta i u Hrvatskoj. Riječ je o jednom od prvih IBM-ovih centara za digitalne kompetencije na globalnoj razini

158
Digital Excellence Hub
Tomislav Balun, poslovni direktor IBM Hrvatska

Digital Excellence Hub smješten je na dvije lokacije i obuhvaćat će dva IBM iX studija u Zagrebu i Varaždinu koje je tijekom protekle četiri godine otvorila tvrtka ecx.io, članica IBM-ove iX obitelji.

IBM iX jedna je od najvećih digitalnih agencija na svijetu. Digital Excellence Hub u Hrvatskoj zapošljava više od 100 programera, dizajnera i digitalnih stručnjaka.

„Digital Excellence Hub predstavlja važno mjesto za naše korisnike gdje tvrtke iz različitih industrijskih grana mogu dobiti na jednom mjestu znanja, vještine i rješenja koja su im potrebna za digitalnu transformaciju poslovanja, stvaranje inovacija te naprednog korisničkog iskustva“ rekao je Tomislav Balun, poslovni direktor IBM Hrvatska.

IBM-ovi iX lokalni stručnjaci, razvojni inženjeri, dizajneri i stručnjaci za digitalizaciju iz ureda u Zagrebu i Varaždinu radit će kao integrirani tim te će u svom radu koristiti znanja i vještine s područja novih tehnologija kao što su umjetna inteligencija i blockchain te će koristiti metodologije i koncepte poput rada prema agile načelima provedbe projekata i dizajnerskog razmišljanja, kako bi pomogli organizacijama u stvaranju naprednog digitalnog korisničkog iskustva i dobivanju konkurentske prednosti.

Rješenja za digitalnu transformaciju poslovanja

IBM iX razvija sustave nove generacije za digitalni marketing i elektroničku trgovinu te u svom radu usko surađuje sa svojim tehnološkim partnerima Adobe i SAP s kojima imaju veliki broj globalnih partnera te certificiranih zaposlenika.

Mario Horvat, direktor ecx.io Hrvatska, tvrtke koja je dio obitelji IBM iX kazao je „Iznimno sam ponosan na naše zaposlenike u Hrvatskoj te rast koji smo ostvarili u protekle četiri godine. Naš tim je visoko obrazovan, talentiran i motiviran. Radujemo se budućim zanimljivim projektima u Digital Excellence Hubu u Hrvatskoj.”

IBM iX timovi uspješno surađuju na brojnim projektima digitalne transformacije poslovanja s tvrtkama iz različitih industrija poput Fressnapf, vodeće marke opreme za kućne ljubimce u Europi. Tvrtka je odabrala IBM Cloud kao tehnološku platformu za brži razvoj i veću produktivnost te IBM Garage metodologiju za izgradnju poslovnog modela orijentiranog na korisnika koji je uključen u proces rada i razvoja od samog početka.

U Hrvatskoj, IBM surađuje s operaterom A1 Hrvatska na projektima unapređenja ključnih servisa te aktivnostima vezanim uz digitalnu transformaciju poslovanja.

Digital Excellence Hub Croatia nudi i mogućnosti zapošljavanja darovitih informatičkih stručnjaka.