Grad Split uvodi ChatGPT u svakodnevni rad gradske uprave

Strateški cilj je gradske usluge učiniti dostupnijima i efikasnijima, ali i transformirati procese unutar uprave tako da se službenicima oslobodi vrijeme koje će se ulagati u projekte i programe koji doprinose održivom razvoju zajednice

16
Izvor: Grad Split

Splitska gradska administracija nakon digitalizacije poslovnih procesa i uvođenja elektroničkog potpisa nastavlja s primjenom novih alata u poslovanju. Kako bi se ubrzali administrativni procesi  i tehnološka transformacija gradske uprave, službe Grada Splita u svakodnevnom će radu odsad na raspolaganju imati digitalni alat koji se zasniva na primjeni umjetne inteligencije (ChatGPT).

U prvoj fazi to će se odnositi na uštede vremena potrebnog za dnevne administrativne zadatke poput izrada analiza i pomoć u izradi dokumenata. Strateški cilj je, uz pomoć daljnjeg razvoja tehnologije zasnovane na umjetnoj inteligenciji, gradske usluge učiniti dostupnijima i efikasnijima za građane, ali i transformirati procese unutar uprave tako da se službenicima omoguće dostupni alati, da ih se educira te tako oslobodi vrijeme koje će se ulagati u projekte i programe koji doprinose održivom razvoju zajednice, navodi se u priopćenju Gradske uprave.