Lenovo predstavio nove modele mobilnih radnih stanica ThinkPad

Novi modeli mobilnih radnih stanica serije Think Pad pokretani su najnovijim mobilnim procesorima serije AMD Ryzen PRO 7040 s dodatnom NVIDIA RTX profesionalnom grafikom

28
ThinkPad P16v
ThinkPad P16v Gen1

Lenovo je predstavio najnovije dodatke portfelju mobilnih radnih stanica ThinkPad. Pokretani najnovijim mobilnim procesorima serije AMD Ryzen PRO 7040 s dodatnom NVIDIA RTX profesionalnom grafikom, novi ThinkPad P16v, P16s Gen 2 i P14s Gen 4 nadopunjuju modele uređaja najavljene u svibnju 2023., nudeći kupcima širok izbor rješenja mobilnih radnih stanica za osobna računala.

Uređaji serije ThinkPad P pružaju vrhunske performanse, elegantan dizajn i izdržljivost za zahtjevne radne procese u različitim cjenovnim kategorijama te uključuju podršku za Windows 11 i nekoliko verzija Linuxa 2 sustava. Uključujući naprednih i energetski učinkovitih procesora s AMD PRO tehnologijama i Ryzen™ AI na odabrane modele3 omogućuje unapređene značajke temeljene na umjetnoj inteligenciji za naprednu suradnju na ThinkPad mobilnim radnim stanicama.

Novi modeli uključuju:

• ThinkPad P16v: Snažna radna stanica za kreatore koji zahtijevaju više snage kako bi se s lakoćom mogli nositi s velikim radnim opterećenjem i obavljati više zadataka istovremeno. Sadrži do AMD Ryzen 9 PRO 7040 HS serije mobilnih procesora, do NVIDIA RTX 2000 Ada Generation prijenosnog GPU-a za mobilne radne stanice i dvostruki toplinski odvod koji maksimalno povećava hlađenje. Također, nudi niz opcija prikaza, uključujući super svijetlu IPS ploču od 800 nita sa slabim plavim svjetlom i najnovije sigurnosne značajke chip-to-cloud koje pomažu u zaštiti ključnih podataka i identiteta u pokretu.

• ThinkPad P14s Gen 4 i P16s Gen 2: Mobilne radne stanice za visoko mobilne profesionalce, edukatore i studente koji traže idealnu kombinaciju performansi i snage po prihvatljivoj cijeni bez ugrožavanja sigurnosti ili izdrživosti. Dostupni su u crnoj ili olujno sivoj boji i imaju mobilne procesore do AMD Ryzen 7 PRO serije 7040 s integriranim GPU-om AMD Radeon™ serije 700M. Također, imaju nekoliko opcija zaslona, uključujući OLED zaslone i zaslone sa slabim plavim svjetlom, dodatnu kameru od 5 MP, kao i niz opcija baterija za podršku hibridnim radnicima.

Također, Lenovo nudi širok portfelj usluga za podršku i zaštitu ulaganja u radnu stanicu, uključujući model TruScale Device as a Service (DaaS) tvrtke Lenovo, nadogradnju i proširenja jamstva te Lenovo Premier Support Plus koji nudi izravan pristup najboljim tehničarima tvrtke Lenovo.

„Naše najnovije radne stanice osmišljene su kako bi pomogle klijentima u napredovanju i ostvarenju pozitivnog dugotrajnog učinka u svojim područjima, bilo da se radi o istraživanju i dizajnu, inženjerstvu i financijama, medijima i zabavi, zdravstvu i obrazovanju ili bilo kojem drugom području”, izjavio je Rob Herman, VP i GM, Worldwide Workstation and Client AI Business u tvrtki Lenovo.

Nove radne stanice dostupne su od kolovoza 2023.