Na Sveučilištu u Mostaru predstavljen robot Leo Rover

Riječ je o pokretnom robotu kojim se upravlja preko LTE mreže HT Eroneta, a platforma ima mogućnost proširivanja različitim senzorima i omogućava razvoj raznih korisničkih slučajeva za primjenu u konkretnim poslovnim sustavima

76
Leo Rover
Leo Rover dio je projekta Smart Campus, koji Sveučilište realizira sa svojim strateškim partnerima HT Eronetom i Ericssonom Nikolom Teslom.

Povodu obilježavanja Dana Sveučilišta u Mostaru predstavljen je robot Leo Rover te je organiziran Hackathon za studente. Leo Rover dio je projekta Smart Campus, koji Sveučilište realizira sa svojim strateškim partnerima HT Eronetom i Ericssonom Nikolom Teslom.

Riječ je o pokretnom robotu kojim se upravlja preko LTE mreže HT Eroneta, a ova platforma ima mogućnost proširivanja različitim senzorima i omogućava razvoj raznih korisničkih slučajeva za primjenu u konkretnim poslovnim sustavima. U sklopu suradnje koja je započela 2018. u planu je i realizacija 5G Smart Campusa u skoroj budućnosti.

Na događanju su, uz predstavnike akademske zajednice predvođenih rektorom prof.dr.sc. Zoranom Tomićem, sudjelovali predstavnici HT Eroneta Goran Kraljević, član Uprave za tehniku i Tomislav Ruk, član Uprave za marketing, te predstavnici Ericssona Nikole Tesle Matej Perković, voditelj prodaje i marketinga za HT Eronet, i Zoran Civadelić, arhitekt rješenja odgovoran za tehničke aspekte navedene suradnje.

Zadatak na Hackathonu organiziranom u sklopu projekta Smart Campus bio je vezan uz tri tematska područja: poljoprivredu, ekologiju i promet. Studenti su se kroz natjecanje upoznali s različitim modulima autonomnog upravljanja mobilnim robotom, a pri predstavljanju rješenja pokazali su kako vladaju suvremenim tehnologijama.

Pobjednik ovogodišnjega natjecanja je student preddiplomskoga Studija informatike s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Filip Crnogorac, s idejom pametnoga prikupljanja otpadaka u kampusu Sveučilišta u Mostaru.